Dragocena viola iz 17. veka vredna 200.000 dolara uništena tokom avionskog leta. Pitanje "ko je kriv" podelilo je ceo internet!

Ovako su mi isporučili originalnu Levis violu, nakon ubeđivanja da će kutiju preneti ručno u avion i iz njega. to je vandalski čin jer se čini kao da je pregažena kolima

  • 6

Muzički instrument viola de gamba, slična čelu, vredna 200.0001 dolara, koja datira iz 17. veka uništena je tokom leta od Rio de Žaneira do Tel Aviva. Fotografije je na svoj Fejsbuk profil okačila Mirna Hercog, članica grupe za klasičnu muziku iz Izraela "Feniks". Njen post izazvao je lavinu komentara iz celog sveta - jedni su bili ljuti i razulei je, a drugi su je prekorili jer je, kako smatraju, sama kriva.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Koji je najprodavaniji muzički instrument na svetu?

- Avio-kompanija “Alitalia" mrzi muzičare. Ovako su mi isporučili originalnu Levis violu, nakon ubeđivanja da će kutiju preneti ručno u avion i iz njega. To je vandalski čin jer se čini kao da je pregažena kolima - napisala je Mirna.

Njen post je od tada podeljen više od 60.000 puta, a prikupio je više od 1.000 komentara.

Mnogi od njih sažaljevaju slučaj, ali postoje i ljudi koji smatraju da je Hercog pogrešila, te da je trebalo da rezerviše još jedno mesto za instrument.

Problem je nastao kada su Mirnu iz kompanije uveravali da će instrument u avion biti unešen ručno, pa je zanemela kada je videla da je viola potpuno uništena.

Foto: Wikimedia/Clément Gruin

Muzičarka je potom napisala otvoreno pismo, koje je uputila kompaniji, u kome je naglasila da je odmah tražila dodatno mesto koje nije dobila, jer je avion bio pun. Onda su je uveravali da će sa njenim instrumentom sve biti u najboljem redu.

Sa druge strane, kompanija ima sasvim drugu verziju priče: ponudili su joj sedište za intrument, ali je ona odbila, pa je odlučila da instrument pošalje sa prtljagom, iako je upozorena da bi se mogao oštetiti.

Devata je u toku, i glavno pitanje je: Može li se popraviti viola da gamba iz 17. veka ili ne?

Vlasnica tvrdi da može.

Šta vi mislite, ko je upravu? Obavezno nam pišite u komentarima.

Daljinac

(Telegraf.rs/Izvor: Vintagenews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Marko cg primorje

    20. januar 2018 | 14:58

    200.000 ne bih iz ruku ispustao vezao bih je za sebe🤣

  • Kale

    20. januar 2018 | 14:24

    Није требала да их слуша. Није гледала снимке како бацају пртљаг на траку и шта све не раде са њим. Треба ти метални кофер, а и њега би уништили. Жао ми је што су уништили инструмент. За наук, следећи пут инструмен уз себе. Тужити их, то се подразумева.

  • M.K.

    20. januar 2018 | 19:43

    šteta trebala je da osiguruje takav retki Instrument bez obzira da li krene na neko putovanje .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA