≫ 

Tverkovanjem protiv policijske brutalnosti: Žene guzama omele kordon policije (VIDEO)

Žene demonstranti u Hondurasu su na originalan način ometale kordon policije

  • 1

Protesti opozicije u Hondurasu zbog rezultata predsedničkih izbora traju skoro tri meseca, a demonstranti su nedavno našli originalan način da spreče brutalne intervencije policije. Naime, grupa žena se odlučila da tverkuje ispred kordona policije!

Policijski čas na snazi u Hondurasu: Država još uvek bez predsednika, posle protesta i pljački zabranjeno slobodno kretanje (FOTO) (VIDEO)

Kao što se može videti na snimku objavljenom na Fejsbuku, nova "mirovna" metoda bila je više nego uspešna, jer policajci nisu intervenisali. Izgleda ni da oprema za razbijanje demonstracija nije dorasla dobrom tverku.

Podsetimo, opozicija u Hondurasu protestvuje od 26. novembra prošle godine zbog navodne krađe na izborima i reizbora predsednika Orlanda Hernandeza.

Prema rezultatima koje je objavio Vrhovni izborni sud ove zemlje, Hernandez je osvojio 42,98 odsto glasova, dok je kandidat opozicije, televizijski voditelj Salvador Nasrala iz Saveza opozicije protiv diktature dobio 41,38 posto.

Foto: Tanjug / AP

Nasrala tvrdi da je došlo do prekrajanja izborne volje, dok je prebrojavanje glasova nazvao "aritmetičkim apsurdom".

U sukobima sa policijom do sada je jedna žena izgubila život, dok je na desetine osoba povređeno.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA