Želite da probate "novičok"? Možete da ga nabavite direktno od proizvođača iz Rusije (VIDEO)

Farmer kaže da je njegov "novičok" samo šala, namenjena njegovim prijateljima i da ne namerava da ga pušta u prodaju kao robu široke potrošnje

  • 2

U skladu sa skorašnjim dešavanjima u Velikoj Britaniji, kada su, kako Britanci tvrde, nervnim agensom "novičok" otrovani ruski špijun Sergej Skripal i njegova kćerka Julija, jedan farmer iz Rusije odlučio je da proizvede svoju verziju "novičoka"

Aleksej Jakušev, nakon optužbi Londona da je Rusija kriva za trovanje Skripala, odlučio je da, suncokretovo ulje koje proizvodi, nazove upravo po nervnom agensu, "novičok".

>>>Ja sam stvorio novičok: Ruski naučnik tvrdi da Skripaljevi nisu prve žrtve koje nosi na duši (VIDEO)

Kako kaže Jakušev, ne voli kada bilo ko omalovažava njegovu zemlju, pa je zbog toga, kako bi sve doveo do apsolutnog besmisla, rešio da istim imenom nazove i suncokretovo ulje, prenosi Sputnjik.

- Sada oni mogu, kao i pre, da kažu "Pronašli smo taj novičok". Mogu čak i da ga probaju - rekao je Jakušev.

Farmer kaže da je njegov "novičok" samo šala, namenjena njegovim prijateljima i da ne namerava da ga pušta u prodaju kao robu široke potrošnje.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Тодорић

    23. april 2018 | 13:22

    Надам се да ће Путин поклонити један литар Новичока Трампуа други Терези Меј,да дегустирају...а французу ништа,до даљњег...нека тражи.

  • ..

    23. april 2018 | 13:01

    Taman da naskoci 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA