Burna prošlost princa Harija i Megan Markl: Kako su se plejboj i glumica sa problematičnom porodicom zaljubili (FOTO)

Ko su zapravo princ Hari i Megan Markl i šta njihovi postupci iz prošlosti govore o njima?

  • 4

Još je samo nekoliko dana ostalo do kraljevskog venčanja, a oči sveta uprte su u princa Harija i njegovu verenicu Megan Markl. Prati se svaki njihov korak, kao i korak njihovih porodica, a sve nije moglo da prođe bez skandala u koji je uključena Meganina porodica, tačnije njeni otac i brat.

Ko su zapravo princ Hari i Megan Markl i šta njihovi postupci iz prošlosti govore o njima?

Svi skandali princa Harija: Od alkohola i poljupca sa muškarcem, preko nacističke uniforme, do pokazivanja gole zadnjice (FOTO) (VIDEO)

PRINC HARI - BUNTOVNI ZAVODNIK KOJI JE NAPOKON ODRASTAO

Princ Hari poslednjih se godina iz ljutitog buntovnog mladića pretvorio u gotovo najvažniji zaštitni znak britanske kraljevske porodice.

Mlađi sin naslednika krune princa Čarsla i pokojne Dajane teško je prihvatao gubitak majke i breme uloge člana kraljevske porodice, i u mladim godinama činilo se da želi samo jedno - da pobegne od svega.

Princeza Dajana drži u naručju princa Harija Foto: Tanjug/AP

Pre nego što je deset godina proveo u britanskoj vojsci, služeći dve rotacije u Avganistanu, na naslovnice je redovno dospevao zbog "partijanja" i vređanja medija koji su ga u stopu pratili.

Svoj je ugled, međutim, unazad nekoliko godina popravio humanitarnim delovanjem, poput rada s ratnim veteranima i preuzimajući neke obaveze svoje bake, kraljice Elizabete II.

Čini se kako je od majke nasledio sposobnost da se približi ljudima, a neki tvrde da je i vragolast upravo na nju, pa je sa svojim bratom, princom Vilijamom i snajom Kejt, dao novo, sveže lice monarhiji.

- Ljudi vole Harijevu zafrkanciju i neuglađenost - rekla je Ingrid Sevard, urednica časopisa "Majesty Magazine".

Ona je dodala da "misli da ga zato vole i ushićeno prate njegov život".

Hari, sada šesti u naslednom redu za britanski presto, tvrdi da mu je pokojna majka uvek u mislima i ne prestaje da promoviše njene brojne humanitarne akcije. Tako se i u cilju jačanja svesti o opasnosti HIV-a i sam testirao.

Priznao je da se dugo godina mučio s prihvatanjem Dajanine pogibije u automobilskoj nesreći 1997. u Parizu i da je više puta bio na rubu potpunog sloma živaca, zbog čega je morao da potraži lekarsku pomoć.

Kraljevska porodica na sahrani princeze Dajane Foto: Tanjug/AP

Ali, Hari je premostio tu životnu krizu i okrenuo novu stranicu, a onda je u julu 2016. na sastanku na slepo, na nagovor zajedničkog prijatelja, upoznao američku televizijsku zvezdu Megan Markl. Transatlantska romansa brzo je procvetala punim sjajem.

Princ Hari Čarls Albert David od Velsa rođen je 15. septembra 1984, nakon brata Vilijama koji će jednog dana naslediti presto.

Obojica su se školovala na elitnom privatnom koledžu za mladiće Etonu. Detinjstvo im je obeleženo mučnim razvodom roditelja, a potom i pogibijom majke.

Fotografija mladih prinčeva, starih 12 i 15 godina, kako hodaju iza Dajaninog leša, jedna je od najupečatljivijih slika toga vremena.

- Gubitak mame s 12 godina, nakon čega sam 20 godina emocije držao u tamnici, imao je ozbiljne posledice na moj privatni život, ali i posao - priznao je Hari.

U jednom trenutku se činio kao arhetip "princa plejboja", koji se pojavljivao na fotografijama medija neuredan i polupijan, ali redovno u društvu atraktivnih devojaka.

Zgražavanje javnosti je izazvao 2005, kada je na nekoj zabavi fotografisan u uniformi Afričkog korpusa nemačkog Vermahta u Drugom svetskom ratu. Novine su tu fotografiju Harija, sa svastikom na rukavu, ispratile naslovima "Hari je nacista". Prema pisanju medija, princ Čarls potpuno je pobesneo pa je mladom princu određena "kazna": Hari nije smeo da napusti očevu rezidenciju, morao je da poseti Aušvic i pogleda film "Šindlerova lista".

Natpisi u novinama nakon što je princ Hari uslikan sa svastikom na rukavu Foto: Tanjug/AP

Te je godine poslat u vojsku, što je uobičajeni put za članove svih kraljevskih porodica, a on je kasnije kazao da mu je to bio "najbolji beg od stalne pažnje javnosti".

Godine 2008. povučen je iz Avganistana protiv svoje volje nakon što je objavljeno gde je tačno razmešten sa svojom jedinicom, zbog čega je postojala bojazan da bi mogao da se nađe na meti talibana.

Vratio se tamo 2012. kao pilot helikoptera "Apače", ali je tokom misije opet zaboravio da drži jezik za zubima. Na naslovnice je dospeo izjavom da je njegov posao "izbacio pobunjenike iz stroja".

Njegov prezir prema medijima, koje je krivio za majčinu smrt, ponovo je došao na videlo nakon što su mediji objavili vest o vezi s Markl. U novembru 2016. gnevno je prozvao novinare da "zlostavljaju" njegovu izabranicu. Ali kao javna osoba naučio je da taj status koristi i u pozitivne svrhe koje su mu srcu drage, pa se s bratom Vilijamom i Kejt bori protiv stigmatiziranja mentalno obolelih.

Princ Hari sa Mišel Obamom toko košarkaške utkamice Foto: Tanjug/AP

Takođe se brine o ratnim veteranima pa je za ranjene vojnike pokrenuo sportsko takmičenje "Invictus Games", a potporu mu je u tome dao i bivši američki predsednik Barak Obama.

Hari još uvek zna da se zapetlja u nespretne izjave, poput nedavne u Njuzviku kada je rekao kako ne misli da iko u kraljevskoj porodici zaista želi da bude monarh. Ali s Megan na svojoj strani, čini se da je konačno spreman da se suoči s budućnošću.

MEGAN MARKL - GLUMICA SA ULOGOM IZ BAJKE 

Megan Markl morala je nekada da se bori i za najmanju ulogu, ali glumica iz Los Anđelesa upravo je dobila najveću od svih - najsvežijeg lica britanske kraljevske porodice.

S 36 godina i uspešnom karijerom iza sebe, gotovo niko ne sumnja da je televizijska zvezda i humanitarna aktivistkinja spremna da se pridruži glumačkoj postavi britanske monarhije.

Ime je izgradila kao sposobna advokatica Rejčel Zejn u američkoj advokatskoj seriji "Suits", ali je i izvan svetala kamera brižno negovala svoju prepoznatljivost.

Megan je oduvek bila aktivistkinja Foto: Tanjug/AP

Pre veridbe sa Harijem, holivudska glumica imala je više od dva miliona pratilaca na Instagramu i vernih čitatelja svog bloga, ali ih je, pošto to ne priliči članovima kraljevske porodice, ugasila.

Bila je i UN-ova aktivistkinja za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena i globalna ambasadorka za humanitarnu organizaciju "World Vision Canada".

- Izgleda kao vrlo staložena, elokventna i brižna osoba. Vrlo je fokusirana i ostavlja utisak vrlo ambiciozne osobe koja želi nešto da pruži zauzvrat - kazao je kraljevski hroničar Andru Morton.

- Ona je bistra devojka. Tačno zna u šta se upušta - dodao je.

Rejčel Megan Markl rođena je 4. avgusta 1981.

Otac joj je Tomas Markl, dobitnik Emija za rasvetu koju je radio na mnogim serijama, uključujući "Bračne vode" i "Santu Barbaru". Majka joj je Doria Ragland, socijalna radnica i instruktorka joge.

Njeni preci s majčine strane bili su robovi s plantaže pamuka u Džordžiji. Majčino prezime zapravo je prezime robovlasnika. S očeve strane njeno genetsko stablo ide sve do škotskog kralja Roberta I, koji je vladao od 1306. do 1329.

Nju i Harija upoznao je zajednički prijatelj Foto: Tanjug/AP

Roditelji su se razišli kada su joj bile dve godine, a razveli se pet godina kasnije. Sa starijom polusestrom i polubratom nije bliska.

- Njena majušna holivudska slava udarila joj je u glavu i promenila je u dosadnu, plitku i umišljenu osobu - napisao je njen polubrat Tom u otvorenom pismu princu Hariju nastojeći da ga odgovori od braka.

Pohađala je privatne škole, a maturirala je u privatnoj katoličkoj gimnaziji "Immaculate High" u Los Anđelesu. Pamte je kao vrlo inteligentnu i toplu devojku, sa snažnim osećajem za dobro i zlo.

Već kao devojčica, Megan je bila aktivistkinja. Zbog slogana u reklami za deterdžent "Žene širom Amerike bore se s masnim loncima i tiganjima", koji je smatrala seksističkim, jedanaestogodišnja Megan naterala je kompaniju  "Procter&Gamble" da promeni poruku tako da se odnosi na ljude, a ne samo na žene.

Odlučna da sebi stvori što više šansi u životu, Megan je studirala teatrologiju i međunarodne odnose na Univerzitetu Nortvestern. Diplomirala je 2003. i potom odradila dvomesečni staž u američkom ministarstvu u Argentini u odeljenju za odnose s medijima.

- Imala je sve preduslove za uspešnog diplomatu - rekao je nje šef Mark Krisčik.

Vrativši se 2004. u Los Anđeles, zaljubila se u filmskog producenta Trevora Engelsona koji joj je pomogao u glumačkoj karijeri.

Kažu da je njihova ljubav bila "na prvi pogled" Foto: Tanjug/AP

Venčali su se na plaži na Jamajci 2011., a ubrzo nakon toga dobila je važnu ulogu u seriji "Suits". Kako se serija snimala u Torontu, njihov brak se pretvorio u vezu na daljinu, a dve godine posle se i raspao.

Unuka kraljice Elizabete II upoznala je preko zajedničkog prijatelja 2016. kada je posetila London. Bila je to ljubav na prvi pogled. Manje od godinu i po kasnije, bili su vereni. Od tada je Markl pratila Harija na više javnih događanja.

Artur Edvards, koji za "The Sun" radi kao kraljevski fotograf od 1977, uočio je da je njen stil u javnosti ipak pomalo neobičan.

- Video sam Megan da snima selfije i deli autograme, a to članovi kraljevske porodice nikada ne čine - rekao je Edvards.

Ingrid Sevard, urednica časopisa "Majesty Magazine", rekla je da je na neki čitatelji ne vole jer je smatraju "previše otvorenom i stalno iznosi svoje mišljenje, od politike do svega ostalog".

Mlada četvorka biće zadužena za ugled britanske monarhije Foto: Tanjug/AP

- Voleli je ili ne, Megan je svima intrigantna - dodala je.

Sada kada je glumačka karijera iza nje, Markl će se okrenuti kraljevskim dužnostima, poput angažmana po pitanju mladih, osnaživanja žena ili Comonvelta.

S Harijem, njegovim bratom Vilijamom i njegovom suprugom Kejt, mlada četvorka imaće zadatak da mlade naraštaje uveri u važnost monarhije.

VIDEO: Venčanje se približava, a Megan Markl će MORATI da poštuje ova pravila

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA