Dečak ukrao šou Trampu: Ustao je iz invalidskih kolica i strpljivo čekao da ga predsednik primeti (FOTO) (VIDEO)

Predsednik je Meklinu poklonio i hemijsku kojom je potpisao akt koji je pre tri godine prošao u Indijani nakon kampanje lobiranja koji je vodila dečakova majka Laura

  • 3

Osmogodišnji dečak iz Indijane, koji je bio inspiracija da se donesu savezni zakoni koji terminalno bolesnima daju "pravo da probaju" eksperimentalne lekove, ukrao je šou prilikom potpisivanja akata.

Dečak Džordan Meklin iz Indijane ustao je iz invalidskih kolica i stajao pored stola za kojim je američki predsednik Donald Tramp upisao njegovo ime u zakon, piše Dejli mejl.

Dok je Tramp potpisivao papire, dečak je više puta pokušavao da ga zagrli. Nakon nekoliko neuspelih pokušaja, Tramp ga je najzad nagradio zagrljajem i poljupcem u glavu.

Melanija se nije pojavljivala dugo u javnosti: Oglasila se na Tviteru, ali svi sumnjaju da je Tramp zapravio napisao tvit

Predsednik je Meklinu poklonio i hemijsku kojom je potpisao akt koji je pre tri godine prošao u Indijani nakon kampanje lobiranja koji je vodila dečakova majka Laura.

Dečak je strpljivo čekao da ga Tramp zagrli Foto: Profimedia

On je dečaku uputio i posebno priznanje.

- Da izgledam kao ti, postao bi predsednik pre 10 godina - rekao je Tramp dečaku, kometarišući kako ima "divnu kosu".

Džordan Meklin pati od Dišenove mišićne distrofije (DMD), smrtonosne bolesti zbog koje pacijenti već sa 12 godina ne mogu da hodaju i završavaju u invalidskim kolicima, a prosek života je 25 godina.

Njegova majka je pre tri godine čula na "pravo na pokušaj", a onda ga je lobirala kod zakonodavaca u Indijani da usvoje ovo pravo.

Potpredsednik Majk Pens, tadašnji guverner Indijane, potpisao je zakonski predlog 2015. sa Džordanom pored sebe.

Porodica je kasnije saznala da zbog toga što je FDA federalna agencija, njeni savezni zakoni daju pacijentima odobrennje koje im je potrebno za pristup eksperimentalnim lekovima.

U međuvremenu dečak je počeo da koristi lek za koji se veruje da usporava napredovanje njegove bolesti.

- Pacijenti sa terminalnim bolestima treba odmah da pristupe eksperimentalnom tretmanu - rekao je Tramp ranije u obraćanju Kongresu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA