"Kadet komunjara" izbačen iz američke vojske: Ova majica ga je koštala karijere (FOTO)

Nije zažalio zbog svojih postupaka

  • 3

Spenser Rapone, veteran rata u Avganistanu i deklarisani revolucionarni socijalista, otpušten je iz američke vojske zbog "ponašanja nedostojnog kadeta". On je na Tviteru objavio dve fotografije koje su ga koštale vojničke karijere.

Rapone je na Tviteru postavio dve fotografije sa ceremonije diplomiranja na prestižnoj vojnoj akademiji "West Point", koje su sve šokirale, piše NBC njuz.

Vezuju im kamenje za polne organe, snimaju ih dok ih siluju: Prokrijumčareni crteži iz zatvora prikazuju zašto zatvorenici jedva čekaju smrt (FOTO)

Na jednoj je otkopčao svoju uniformu i pokazao crvenu majicu sa slikom kontroverzne komunističke ikone Ernesta Če Gevare.

- Ako je bilo ikakve sumnje, "hasta la victoria siempre" (poznati Če Gevarin revolucionarni poklič koji znači "zauvek do konačne pobede") - napisao je on uz fotografiju.

Na drugoj fotografiji je podigao stisnutu šaku, često korišćen pozdrav među radikalnim levičarima i aktivistima za društvenu pravdu, i pokazao unutrašnjost svoje vojničke kape u kojoj je rukom napisao: "Komunizam će pobediti."

Pored nje je stavio hešteg "veterani za Kapernika", aludirajući na crnačkog igrača američkog fudbala koji je razbesneo Donalda Trampa i američke konzervativce svojim demonstrativnim klečanjem tokom izvođenja himne pre utakmica. Na taj način poslao je simboličnu poruku protiv preteranog policijskog nasilja nad Afroamerikancima.

Pored ovoga, Raponeova stranica na Tviteru nosi naziv "Rudi (Dutchke) ne može podbaciti". Dučke (Dutchke) je nemački lider velikih studentskih protesta 1968, najpoznatiji po svom zagovaranju "dugog marša kroz institucije moći" kako bi se pokrenule radikalne promene unutar države.

Kada su njegove fotografije otkrivene, "kadet komunjara", kako su ga prozvali na društvenim mrežama, bio je izložen napadima na internetu, uz brojne uvrede i pretnje smrću.

"West Point" je regaovao na fotografije izjavom u kojoj naglašava da postupci kadeta "ni na koji način ne odražavaju vrednosti Američke vojne akademije ili američke vojske".

Rapone je u intervjuu za AP rekao da sebe "smatra revolucionarnim socijalistom".

- Podstakao bih sve vojnike koji imaju savest da polože svoje oružje i pridruže se meni i drugima koji su voljni da prestanu da služe agentima imperijalizma, i pridruže nam se u revolucionarnom pokretu - rekao je on.

Njegova komunistička radikalizacija je, kako je rekao, rezultat iskustva kao vojnog rendžera u Avganistanu i učenja istorije na akademiji.

- Bili smo nasilnici u jednoj od najsiromašnijih zemalja na Zemlji. Imamo jednu od tehnološki najnaprednijih vojski svih vremena, a sve što smo radili bila je brutalnost i invazija i terorisanje populacije koja nema nikakve veze s onim što SAD tvrdi da je pretnja - istakao je on.

Rapone je otpušten iz vojske, ali ni nakon toga nije prestao sa provokacijama. Na Tviteru je objavio fotografiju "poslednjeg salutiranja" Vojnoj bazi Fort Drum, u kojoj je bio smešten.

VIDEO: Kako je garda obeležila svoj dan?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA