Dečak (5) je srušio skulpturu na venčanju, a njegovoj majci poslat je račun: Dužni ste 132.000 dolara! (FOTO) (VIDEO)

Nakon što je skulptura pala, niko me nije ni pitao je li dečak dobro, kaže majka

  • 5

Šokirana je ostala Sara Gudman iz Kanzas sitija kada joj je, nakon što je njen sin (5) tokom igre oborio staklenu skulpturu u Tomahavk Ridž centru, stigao na kućnu adresu račun od 132.000 dolara štete.

Za dobar motor potrebni su vam samo WC šolja, fotelja i cipele: Kada se pređe granica dobrog ukusa, dobiju se ovakvi dvotočkaši (FOTO)

- Ovo je bila nezgoda i to je sasvim jasno. Ne želim da umanjujem vrednost umetničkog dela, ali ja ovo, da i želim, ne mogu da platim - izjavila je Sara u četvrtak za lokalne medije.

Ona je toga tog dana sa suprugom i četvoro dece bila gošća na venčanju. Dok su spremali da odu i pozdravljali sa domaćnima, deca su trčkarala po predvorju u kojemu je izloženo nekoliko skulptura i umetničkih slika. Sva dela su bila zaštićena i ograđena osim te.

- Nisam videla što se tačno dogodilo, stajala sam u hodniku odmah do predvorja. Verovatno je hteo da skulpturu dotakne ili možda zagrli. Torzo je trebalo da bude nekako pričvršćen za podlogu, a očigledno nije bio primerno osiguran, a tuda su ceo dan prolazile porodice sa decom. Nakon što je skulptura pala, niko me nije ni pitao da li je dečak dobro, a onda me je nakon sedam dana dočekalo ovo pismo - kaže Sara, dodajući kako su nena deca dobro odgojena i pristojna.

Iz centra kažu da su skulpturu dobili na pozajmicu i da su zato za nju i odgovorni. 

- Zakon u Kanzasu kaže da su roditelji odgovorni za ponašanje maloletnog deteta, a vi to niste bili u stanju da uradite. zbog čega morate da odgovarate za ovo oštećenje. Vrednost oštećene skulpture procenjena je na 132.000 dolara - poručeno joj je u pismu.

Autor dela, koji ga je od komadića stakla slagao dve godine, nije osigurao skulpturu i nije želio da komentariše slučaj. Na snimku bezbednosnih kamera vidi se kako je dečak pokušao da se popne na skulpturu, koja je potom pala i navodno ga lakše povredila. Gudman i dalje ističe kako nije kriva i nada se da će njeno osiguranje rešiti problem s gradskom osiguravajućom kućom.

(Telegraf.rs/Portal Kansas City)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ečeverija,brat od strica MOMOV!

    28. jun 2018 | 11:30

    E,tako treba,pa ćete djecu puštati sa lome i svašta rade! Po džepu bato,pa da vidiš kako se može djete vaspitati!

  • Borca

    28. jun 2018 | 11:40

    Naravno da treba da plati, na snimku se jasno vidi da ne obraca paznju na decu, koja se jure kroz hol, pa cak i dok je dete pokusavalo da se popne na skulpturu, mirno je sedela.

  • majalena

    28. jun 2018 | 11:46

    Slazem se u potpunosti da zena snosi odgovornost.Zna se gdje je mjesto za igru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA