≫ 

Ovo je Trampova blindirana "Zver": Limuzina odbija sve napade, a u svakom trenutku može da postane zapečaćena soba (INFOGRAFIKA)

Tramp je u Evropu stigao sa dva oklopna vozila, kako potencijalni napadači ne bi znali u kojem je

  • 4

Donald Tramp ni na jedan put ne ide bez svoje limuzine vredne 1,5 miliona funti (oko 1,9 miliona dolara), koja je otporna na bombe. Čuvena "Zver" tako će voziti i predsednika SAD tokom posete Velikoj Britaniji i Škotskoj.

Ni ovoga puta ništa nije prepušteno slučaju, pa je Tramp u Evropu stigao sa dva oklopna vozila, kako potencijalni napadači ne bi znali u kojem je, piše Dejli mejl.

Pored supruge Melanije, Trampa na prekookeanski put prati i doktor Bele kuće, kao i jedan od pet vojnika saradnika koji se rotiraju a koji sa sobom nosi "nuklearni fudbal" - opremljen komunikacionim alatima i knjigom sa pripremljenim ratnim planovima.

Beba u pelenama izludela Trampa: Džinovski balon ga prati u stopu, više ne može da ga ignoriše (FOTO) (VIDEO)

Čuvena "Zver" prati Trampa na svakom putovanju. Tako je limuzina, otporna na metke, bila i u Singapuru tokom nedavnog samita Trampa i lidera Severne Koreje Kim Džong Una. Tu priliku američki predsednik je iskoristio da se pohvali svojom limuzinom, ali Kim nije bio preterano oduševljen.

Šta sve sadrži Trampova "Zver" Foto: Telegraf, Profimedia Šta sve sadrži Trampova "Zver" Foto: Telegraf, Profimedia

U zadnjem odeljku limuzine nalazi se sedište za predsednika i još četiti putnika sa staklenim delom koji ih razdvaja. Samo Tramp ima dugme kojim može da spusti staklo. Postoji dugme za paniku i zalihe kiseonika.

Oklopna vrata limuzine su debela 20 cm i teška kao na Boingu 757, napravljena da štite od hemijskog napada. Prozori imaju pet slojeva stakla i polikarbonata i otporni su na metke. Jedini prozor koji može da se otvori je vozačev i to samo sedam centimetar.

Trampa vozi šofer koji je istreniran da se nosi sa najzahtevnijim situacijama, uključujići bežanje, izbegavanje i okret od 180 stepeni. U njegovom odeljku nalazi se centar za komunikaciju i GSP sistem za praćenje.

Na zadnjim sedištima nalazi se satelitski telefon sa direktom linijom potpredsednika SAD i Pentagona.

I rezervoar za gorivo je oklopan i ispunjen posebnom penom koja ga sprečava da eksplodira, čak i kada je direktno pogođen.

Tramp i Melanija pri dolasku na aerodrom u Londonu Foto: Tanjug/AP

Karoserija na limuzini ima vojni oklop koji je debeo najmanje 12 centimetara i naprvaljen od kombinacije čelika, aluminijuma, titanijuma i keramike za odbijanje projektila. Šasija sadrži čeličnu ploču koja štiti od bombi, dok se u okviru sistema odbrane nalaze puška i konzerve sa suzavcem, ali i kese sa rezervama krvi koju ima predsednik.

Gume su ojačane kevlarom, otporne na oštre predmete sa čeličnim felnama koje omogućavaju vozilu da pobegne i kada su gume uništene.

VIDEO: Tramp kao beba, Britanska javnost ne podnosi Donalda Trampa

Trampova zver može da se pretvori u zapečaćenu paničnu sobu, sa rezervoarima sa kiseonik, kamerom za noćni vid, obložena armiranim čelikom. Limuzina je otporna na metke, hemijske napade i bombe.

Dve "Zveri" su deo velike kolone vozila koja su sletela u Britaniju pre Trampa Boingom C-17.

Tramp na sastanku sa Terezom Mej Foto: Tanjug/AP

Uprkos ogromnim troškovima za prebacivanje vozila u Veliku Britaniju, Tramp će veliki deo posete obaviti prevozeći se helikopterom.

Tramp je u četvrtak sleteo u London, a tokom dvodnevne posete Velikoj Britaniji sastaće se sa premijerkom Terezom Mej i kraljicom Elizabetom II. Nakon toga će vikend provesti u rezortu sa golf terenima u Škotskoj, pre nego što se u ponedeljak, 16. jula u Helsinkiju sastane sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Video: Koji je lider pobedio u ratu govora tela?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Putin R.S

    13. jul 2018 | 20:47

    Ma da, kako da ne!! Price za odbijanje napada, a kad bi mu poslali jednu zolju ne bi ga skupili ni u sibicu.

  • Zagor

    13. jul 2018 | 21:59

    A da mu mi sipamo nase gorivo,on bi se raspao posle 5 km!!

  • Lala iz Banata

    13. jul 2018 | 21:57

    Tako se hvalio i Obama,pa se obrukao,osramotio kad nije mogao da izadje na ulicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA