Sećate li se dečaka koji je pušio 40 cigareta dnevno? Nije zapalio već dva dana, majka tvrdi da je lošu naviku zamenio nečim drugim (VIDEO)

Mališan je postao toliko zavistan da je od prolaznika počeo da traži cigarete, a navodno nije mogao ni da spava ako ne bi ispunio svoju "dnevnu dozu" pušenja

  • 5

Dečak, koji je šokirao svet nakon što je otkriveno da puši čak 40 cigareta dnevno, odustao je od loše navike u zamenu za godišnju zalihu mleka i keksa.

Kada se pojavio snimak dečaka Rapija Ananda Pamungkasa iz Sukabume u Indoneziji kako pali jednu za drugom cigare, svet nije mogao da veruje svojim očima. Rapi je navodno postajao agresivan kada mu ne bi dozvolili da zapali cigaretu, piše Unilad.

Dečak je počeo sa ružnom navikom tako što je skupljao opuške ispred radnje svoje majke, a onda bi mu stariji od njega davali upaljač.

Dvogodišnji dečak puši 40 cigareta dnevno: Majka kaže da vrišti i plače dok mu ne pripale, a sad je počeo da "uživa" uz kafu (VIDEO)

Mališan je postao toliko zavistan da je od prolaznika počeo da traži cigarete, a navodno nije mogao ni da spava ako ne bi ispunio svoju "dnevnu dozu" pušenja.

Zbog toga su njegovi roditelji rešili da potraže pomoć stručnjaka. Nakon što je njegova priča obišla svet, doktori i vladini zvaničnici posetili su njihov dom prošle nedelje.

U pokušaju da ga odvrate od pušenja, dečaku su dali nekoliko kutija keksa i mlečnu formulu, dok je lokalni savet obećao da će dobiti lokalnu zalihu ovoga.

Pored "slatke ucene", dečak je dobio i igračke, a zvaničnici takođe traže i sportske aktivnosti za dečaka koje bi mu pomogle da odvrati misli od pušenja.

Dečak nije pušio dva dana Foto: Tanjug/Ap

Njegova majka, koja mu je ranije kupovala po dve paklice cigareta, upoznata je sa opasnostima od pušenja, kako bi prestala da ga snabdeva cigaretama.

Njoj je rečeno da dečaku pokaže grafičke slike bolesti izazvane pušenjem svaki put kada dečak zatraži cigaretu.

- Moj dečak je prestao da puši, nije zapalio cigaretu u poslednja dva dana. Ranije sam se plašila da mu ne dozvolim da zapali. Danas smo išli u prodavnicu i Rapiju nije palo na pamet da traži cigarete i kafu, koju je počeo redovno da pije dok je pušio. Vidi opuške na podu ali ih ne uzima - rekla je presrećna majka.

Video: Dete od dve godine puši 40 cigareta dnevno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Života

    23. avgust 2018 | 13:39

    Sada juri žene, spreman za ženidbu.

  • Србин

    23. avgust 2018 | 13:12

    Ово дете под хитно треба дати у неку хранитељску породицу .

  • DH

    24. avgust 2018 | 13:24

    Slucajno da mu se ne zameri...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA