≫ 

Atlantida nije potonula, zatrpali su je jaki vetrovi Sahare: Najnovija teorija o nestalom gradu raspametiće svet (FOTO) (VIDEO)

Sve ono što je grčki filozof Platon napisao o Atlantidi oko 360. godine pre nove ere idealno se poklapa sa geološkom formacijom Rišat

  • 2

Misteiozna geološka pojava oko Sahare, koja je vidljiva iz svemira, nalazi se na području današnje Mauritanije. Predstavlja kružnu formaciju, a ima prečnik od čak 40 kilometara, dok je unutrašnji obruč ili krug prečnika 23 kilometra.

Prema "brightinsightovcima", sve ovo se savršeno poklapa sa Platonovim opisima Atlantide... Ljubiteljima teorija zavere veoma će se dopasti njihova nova tvrdnja.

Da li je lokacija čuvene Atlantide najzad otkrivena? Verovalo se da je to zapravo Santorini, ali je istina drugačija (FOTO)

Ekipa sa Jutjub kanala Bright Insight, smatra kako se sve ono što je grčki filozof Platon napisao o Atlantidi oko 360. godine pre nove ere idealno poklapa sa geološkom formacijom Rišat, odnosno "okom Sahare".

Zbog svoje veličine, oko Sahare otkriveno je tek u vreme svemirskih letova, kada su neobičnu pojavu na Zemlji fotografisali astronauti.

Pogledajte gde se tačno nalazi oko Sahare na mapi sveta:

Ova geološka pojava je poprilična misterija i nepoznanica. Isprva se mislilo kako je reč o krateru, ali verojatnije se radi o tome, smatraju naučnici, da je oko rezultat pomeranja kontinenata još pre 100 miliona godina.

S druge strane, mit o Atlantidi stariji je od Platonovih dela. Navodno je informacije za svoje tvrdnje dobio od velikog atinskog političara i pesnika Solona, koji se nikada nije do kraja uspeo da istraži fenomen izgubljene Atlantide, ali su njegovi spisi sačuvani, pa ih se nekih 300 godina kasnije dokopao i Platon.

Oko sahare viđeno iz satelita; Printskrin: Google maps

Atlantida je navodno bila civilizacija kao nijedna druga, a u grčkoj mitologiji spominje se kao bogato i napredno ostrvo, mnogo ispred tadašnjeg vremena, na kome su živeli moćni ljudi koji su vladali neverovatnom i neobjašnjivo naprednom tehnologijom.

Nažalost, velika i čuvena Atlantida navodno je nestala u samo jednom danu kao posledica katastrofalnog i razarajućeg zemljotresa ili ogomnog cunamija koji je odneo sve pred sobom.

U mitologiji se priča kako je to delo samog Posejdona, koga su iz nekog razloga Atlantiđani strašno naljutili.

Nova teorija o pronalasku Altantide nije potvrđena niti istražena, kao ni brojne pre nje.

Pogledajte video pa prosudite sami da li ovde ima osnova za pomenute tvrdnje:

VIDEO: Bombe lave pogodile turistički brod na Havajima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Maja

    16. septembar 2018 | 16:40

    Od nuklearnih proba, ako se tako nastavi,ova divna zamlja nestace

  • Daja

    16. septembar 2018 | 11:21

    Ovo mi lici na obican stari meteorski krater. Cinjenica je da se vidi sada zbog erozije i pomeranja peska. Zemlja ih je sigurno puna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA