≫ 

Preslatkoj devojčici se svi dive kada je vide sa njenim krupnim, crnim očima: Iza njih se krije tužna sudbina koja slama srce (FOTO)

Ovaj sindrom je prvenstveno poremećaj očiju, ali takođe može da prouzrokuje karakteristične osobine lica i probleme sa zubima

  • 0

Kada je ugledaju na ulici, prolaznici se oduševe njenim krupnim očima i često joj daju kompliment, ne znajući da devojčica boluje od retkog poremećaja.

Melani Ramirez (2) ima Aksenfeld-Giderom sindrom, redak genetski poremećaj zbog kog joj zenice zauzimaju gotovo celu površinu oka.

Baka (60) platila kartu za bazen sa parkingom pa je to bukvalno shvatila: Zbunjeni spasioci nisu mogli da veruju svojim očima (FOTO)

Ovaj sindrom je prvenstveno poremećaj očiju, ali takođe može da prouzrokuje karakteristične osobine lica i probleme sa zubima.

Imala je samo nedelju dana kada joj je postavljena dijagnoza Foto: Tviter/karinaa_ortega

- Sindrom joj je dijagnostikovan kada je imala samo nedelju dana, njene zenice se nisu normalno formirale u materici i zauzimaju veći deo oka. Kasnije joj je dijagnostikovan glaukom, koji može potpuno da je oslepi. Ona sada može savršeno da vidim ali ne znamo sigurno šta će biti kasnije - rekla je njena majka Karina za Unilad.

Fotografiju svoje ćerke Karina je šerovala na Tviteru, plašeći se da devojčica kasnije ne postane predmet napada.

- Svaki put kad izađemo napolje i neki prolaznik prokomentariše kako lepe i velike oči ima moja ćerka, ja vodim debatu u glavi da li da pomenem njen defekt ili ne. Odlučim da ne spomenem, nasmejem se i zahvalim. Uvek posle toga imam neki čudan osećaj. Samo se molim da ona zna koliko je prelepa - napisala je na Tviteru Melanina mama.

Zenica neobičnog oblika uzrokuje preteranu osetljivost na svetlost, jer ona baš tu ulazi u oko. To znači da Melani mora da nosi naočare za sunce svaki put kad izlazi napolje.

Melani je već sa pet meseci morala da ide na operaciju, a njena majka brine da će se kad poraste osećati nesigurno zbog izgleda svojih očiju.

Ljudi joj dele komplimente ne znajući šta se krije iza toga Foto: Tviter/karinaa_ortega

Nakon što je šerovala njene fotografije, naišla je na brojne komentare podrške, što je ovoj porodici dodatno ulilo nadu da će sa Melani sve biti u redu.

Nema sumnje da je Melani jedna divna i voljena devojčica!

VIDEO: Ovaj pas vraća bolesnoj deci osmeh na lice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA