Više od 50.000 lajkova za dva sata: Kraljica Elizabeta objavila prvi post na Instagramu i oduvala sve influensere (FOTO)

Fotografija je usijala Instagram

  • 2

Britanska kraljica Elizabeta II je postala prava senzacija na društvenim mrežama, nakon što je objavila svoju prvi post na Instagramu, prenosi Dejli Star.

Kraljica je posetila Muzej nauke, pa je objavila pismo iz Kraljevskog arhiva. Ono je bilo adresirano na čukundedu princa Alberta i napisano je 1843. godine.

Kraljica je posetila Muzej nauke Foto: Tanjug/AP

Pismo je napisao Čarls Bebidž, koji je poznat kao jedan od pionira u svetu kompjutera.

Njeno kraljevsko visočanstvo je po prvi put objavila nešto na zvaničnom nalogu kraljevske porodice, što je bilo pravo iznanađenje za sve.

Kraljica je obradovala svoje obožavaoce Foto: Tanjug/AP

U njenoj objavi pored slike stoji i sledeća poruka: "Danas sam posetila Muzej nauke i tamo sam okrila pismo iz Kraljevskog arhiva, napisano 1843. godine i namenjeno mom čukundedi princu Albertu.

Čarls Bebidž, koji je poznat kao pionir u svetu kompjutera, dizajnirao je prvi diferencijalni motor, čiji je prototip princ Albert imao priliku da vidi u julu 1843. godine.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели The Royal Family (@theroyalfamily) дана

Bebidž je u pismu rekao kraljici Viktoriji i princu Albertu za diferencijalni motor, na osnovu kog je prve kompjuterske programe kasnije kreirala Ada Lavlejs, ćerka Lorda Bajron.

Danas sam imala to zadovoljstvo da naučim o dečjim inicijativama za kompjutersko kodiranje i čini mi se da mi pristaje da objavim ovaj post na Instagramu u Muzeju nauke, koji je dugo promovisao tehnologiju, inovacije i inspirisao je sledeću generaciju pronalazača.

Elizabeta R."

Njeni obožavaoci su bili oduševljeni ovom objavom, što su i iskazali u svojim komentarima.

Ovo je njena prva objava na Instagramu Foto: Tanjug/AP

Ova objava je za nepuna dva sata pokupila više od 50.000 lajkova. Videćemo da li će oboriti i neki rekord na Instagramu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Tane

    8. mart 2019 | 06:39

    Drži je Bog i dalje ne bi li se pokajala za sva zverstva koja je učinila...al slaba vajda

  • PIXY

    8. mart 2019 | 06:15

    Bravo kraljice,u tim godinama oduvati bilo sta ,je podvig

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA