GTA V doneo kreatorima zaradu od 6 milijardi dolara

Video igre su veoma isplative ako pogledamo zaradu koju su neke donele kreatorima

  • 0

Braća koja stoje iza jedne od najpopularnijih igara zaradila su do sada više novca nego 10 filmova o poznatom tajnom agentu Džejmsu Bondu, jer je Grand Theft Auto V prodat u skoro 100 miliona primeraka i zaradio je do sada 6 milijardi dolara.

Sem i Den Houser, braća koja stoje iza Grand Theft Auto, zaradiće neverovatnih 538 miliona dolara u Take-Two Interactive Software Inc, procenjuju analitičari.

Printskrin: Youtube/IGN

Tome je najvećim delom doprineo poslednji deo Red Dead Redemption II. Braća koja dolaze iz Britanije zajedno sa još par ljudi podeliće profit od Rockstar Games Inc. u skladu sa tužbom koju je podneo jedan od bivših zaposlenih. Prošle godine, Take-Two je zaradio 383 miliona dolara. Više od 2.000 zaposlenih u Rockstar-u dobilo je bonuse, saopštio je portparol kompanije.

Take-Two je saopštio da u znak kompenzacije dozvoljava zaposlenima da uzmu udeo u uspehu softvera koji pomažu da se razvije u njihovoj kompaniji. Odbili su da saopšte koliko je para otišlo Housersu. Gerik Džonson iz BMO Capital Markets istakao je da su braća dobila najveći deo.

- Sve dok se Grand Theft Auto ne nađe u problemima, nikoga nije briga, rekao je on.

The Housers je ukazao koliko je daleko video igra otišla od dana Pong and Space Invaders. Očekuje se da ova industrija zaradi oko 138 milijardi dolara ove godine. Red Dead II će prema očekivanjima ostvariti prodaju od 15 miliona primeraka do kraja ove godine, a početna cena je 60 dolara za osnovni paket.

(Telegraf.rs/bloomberg.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA