• 2

Šta ako ste menjali ličnu kartu ili ugasili račun u banci: Kad i gde će leći vaših 30 evra

Jedna sugrađanka je imala dva računa u dve banke, a ugasila je oba nedavno - gde će joj leći novac od države

  • 2
novac, žena, sreća, pare, evri Foto: Pixabay

Završen je i poslednji dan kako država građanima uplaćuje 30 evra. Penzioneri su u ponedeljak dobili svoj novac, pa je dan kasnije novac dobilo još oko 2 miliona građana, a isto toliko bi danas na računu već trebalo da vidi uplatu od tačno 3.573 dinara.

Oni koji su se prijavili, a nisu obavešteni od banke da im je uplata legla na račun, u dva koraka mogu da provere da li su uneli ispravne podatke.

Potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/, gde postoji opcija "Provera statusa prijave".

Međutim, našoj redakciji su se javili građani sa dve dileme: Šta da rade oni koji su u međuvremenu menjali ličnu kartu, pa sada imaju novi broj, i drugo - šta da rade oni koji su ugasili račune u banci. U našem slučaju jedna sugrađanka je to uradila u dve banke.

Kako nam je rečeno u resornom ministarstvu, u oba slučaja biće isplaćen novac. 

- Ne menja ništa činjenica da je u međuvremenu menjanja lična karta, građanin je u bazi sa starom i dobice novac - rekli su za naš portal.

Kada je reč o menjanju banke, navode nam, novac će dobiti na namenski račun koji se otvara u banci u kojoj joj je uplaćeno prvih 30 evra.

Građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra ne treba da se prijavljuju za dodatnu pomoć od 20 evra, jer će im ona biti automatski uplaćena u decembru. Takođe, ni korisnici penzija, primaoci socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju, napomenuo je ministaro i dodao.

Ostali punoletni državljani Srbije koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu, koji se prethodno nisu prijavili za dva puta po 30 evra, a sada žele da dobiju dopunsku pomoć u iznosu od 20 evra moći će da se prijave na portalu Uprave za trezor, idp.trezor.gov.rs, u periodu od 15. do 30. novembra.

Takođe, svi oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište ili ličnu kartu treba da se prijave ukoliko žele pomoć.

Video: TS Ventures krenuo sa radom

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale

    4. novembar 2021 | 15:41

    da li smeju da mi blokiraju pomoc drzave zbog duga ili samo polovinu od 30 eura

  • Dragana Babić

    7. novembar 2021 | 12:08

    Ja sam promenila ličnu kartu prezime i prebivalište i zaboravila da se prijavim ponovo.kakve su šanse da podignem novac

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>