• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rols Rojs širi proizvodnju kako bi proizvodili manje automobila, ali zaradili više: Oni idu "drugim putem"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izrada i prodaja više Rols Rojseva potkopali bi hvaljenu ekskluzivnost brenda

  • 0
Rols Rojs Fantom 2 Foto: INDRANIL MUKHERJEE / AFP / Profimedia

Rols Rojs uveliko širi svoju fabriku u Čičesteru u Engleskoj, odnosno dodaje pet novih zgrada čija izgradnja počinje sledeće godine. Obično, kada proizvođač automobila proširi fabriku, to je iz jednog jednostavnog razloga: izgradnja više automobila, alili ovo nije sličaj kada je Rols Rojs u pitanju.

Izrada i prodaja više Rols Rojseva potkopali bi hvaljenu ekskluzivnost brenda. Dakle, ovo proširenje fabrike se ne odnosi na proizvodnju više automobila, već na proizvodnju skupljih automobila, što oduzima više vremena i zahteva više prostora za radionice i skladištenje skupih materijala.

Ekspanzija signalizira da je klijantela Rols Rojsa veoma imućna, što je već i mnogima poznato. Iako mogu da kupe samo toliko automobila, sigurno mogu potrošiti više na svaki od njih.

Od 2020. godine, prodaja Rols Rojsa porasla je za 17%, dostigavši rekord od 6.032 automobila i SUV-a širom sveta prošle godine. Međutim, tokom istog vremena, prosečan iznos novca koji su kupci plaćali za svoje automobile porastao je za 43%, sa 350.000 dolara u 2020. na 500.000 dolara svaki, u proseku, prošle godine, prenosi CNN.

Taj povećani prihod po vozilu uglavnom dolazi od složenijeg i dugotrajnijeg prilagođavanja "po meri", kako to Rols Rojs naziva – zahteva. Svoje luksuzne programe prilagođavanja čak naziva "Bespoke", a za potpuno prilagođene modele "Coachbuild".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>