Vreme čitanja: oko 1 min.

Verni saveznik: Danska šalje novi paket vojne pomoći Ukrajini vredan 750 miliona evra

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Svi saveznici treba da pruže veću vojnu podršku Ukrajini", rekao je danski ministar odbrane Troels Lund Poulsen, na Samitu demokratije koji je održan u Kopenhagenu

  • 2
Troels Lund Poulsen Danska ministar odbrane Tanjug/AP

Danska će poslati novi paket vojne pomoći Ukrajini, uključujući prvenstveno oružje za protivvazdušnu odbranu i artiljeriju, u vrednosti od oko 5,6 milijardi danskih kruna (750 miliona evra), napisao je danas danski ministar odbrane Troels Lund Poulsen na platformi X (Tviter).

"Svi saveznici treba da pruže veću vojnu podršku Ukrajini", rekao je danski ministar odbrane na Samitu demokratije koji je održan u Kopenhagenu 14. maja kada se razgovaralo o vojnim potrebama Ukrajine.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je juče da u Ukrajini postoji najveći deficit oružja za protivvazdušnu odbranu i zatražio od američkog državnog sekretara Entonija Blinkena sa kojim se sastao, dve Patriot PVO baterije za odbranu Harkova, preneo je Rojters.

On je rekao Blinkenu da su Ukrajini potrebne dve PVO baterije za severoistočni grad Harkov, koji je na meti ruskih vazdušnih napada.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    17. maj 2024 | 07:27

    SVE VELIKI PRIJATELJI UKRAJINE !!!

  • moki

    17. maj 2024 | 04:36

    Kako ce baciske da vam se nabutkaju majke lagano... Ima da kosta koja-kola 2 rublje😂😂😂😂😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA