• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija koju finansira Bil Gejts bankrotirala: Najavili ravolucionarni produkt, pa zaključali vrata

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija je radila na razvoju baterija sa tečnim metalom koje su jeftine, veoma pouzdane, izuzetno bezbedne i samo minimalno degradiraju tokom svog životnog veka

  • 0
Najuspešniji ljudi na svetu Bil Gejts / Foto: Tanjug/AP

Kompanija koju podržavaju firme za rizična ulaganja Bila Gejtsa "Gates Frontier", "Paulson Partners" i "Reliance Nev Enerdži", Ambri Inc podnela je zahtev za bankrot. Razvoj nove industrijske baterije koja je jeftinija, pouzdanija i ekološki prihvatljivija od litijum-jonskih baterija bio je cilj kompanija za tehnologiju baterija koji postaje stvarnost, međutim nije sve išlo po planu.

Jedna kompanija koja se bavi tehnologijom baterija bila je na pragu postizanja tog cilja proizvodnje i marketinga tog alternativnog proizvoda, ali su visoki troškovi razvoja takve tehnologije stali na putu uspeha.

Ambri Inc., početna kompanija za tehnologiju baterija Likuid Metal koju podržavaju kompanije za ulaganja milijardera Bila Gejtsa samo je trebalo da završi svoj proizvodni pogon da bi počela da proizvodi svoj proizvod koji menja igru. Nažalost, kompanija koja se bavi tehnologijom baterija nije dobila potrebna sredstva i 5. maja je podnela zahtev za bankrot u skladu sa Poglavljem 11 u američkom stečajnom sudu u okrugu Delaver tražeći prodaju svoje imovine svojim prepetitivnim starijim vlasnicima novčanica, prenosi Thestreet.

Kompanija za razvoj baterija sa sedištem u Marlborou, Mass, suosnivana je 2010. godine sa 4 miliona dolara u osnovnom finansiranju serije A koja je podržala tehnologiju baterija tečnih metala koju su kreirali prof.

Kompanija je radila na razvoju baterija sa tečnim metalom koje su jeftine, veoma pouzdane, izuzetno bezbedne, samo minimalno degradiraju tokom svog životnog veka i mogu suštinski promeniti način na koji električne mreže rade i izvor svoje energije, doprinoseći čistijoj budućnosti energije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>