• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedan jugoslovenski gigant iz Beograda ide na doboš: Evo koja je početna cena

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Javno nadmetanje biće održano 11. juna u 12 sati na adresi Agencije za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu

  • 1

Stara šećerana na Čukarici je oglašena na Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika. Kako se navodi, početna cena je 680,7 miliona dinara.

Predmet prodaje je imovincska celina na lokaciji Radnička br. 3, koja obuhvata: upravnu zgradu, porodičnu stambenu zgradu – diskont sa stanovima, zgrada digestije, glavna hala i kockara, magacin rezanaca, još jedna zgrada, Andonović magacin, zgrada za skupljanje repe, sušara rezanaca, garaža, kesoni za melasu i mazut, vatrogasno spremište sa garažom za lokomotivu, crpna stanica za prljavu industrijsku vodu, pretovaračka stanica za melasu, vaga, portirnica "kod Jugopetrola" i potencijalno pravo na zemljištu (prema sukorisničkom udelu stečajnog dužnika) na lokaciji Radnička br. 3, sa pravom korišćenja u korist AD Industrija špirita i kvasca Vrenje Beograd .

Javno nadmetanje biće održano 11. juna u 12 sati na adresi Agencije za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu.

U oglasu se napominje da se imovina koja je predmet prodaje nalazi unutar građevinskog kompleksa spomenika kulture "Fabrika šećera".

Takođe se navodi da, u slučaju da Republika Srbija, kao imalac prava preče kupovine u skladu sa Zakonom o kulturnom nasleđu, iskoristi to pravo i prihvati postignutu cenu na javnom nadmetanju, kupoprodajni ugovor će u tom slučaju biti zaključen sa Republikom Srbijom, a depoziti vraćeni učesnicima javnog nadmetanja.

Oglas pogledajte OVDE.

(Telegraf Biznis/eKapija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    13. maj 2024 | 10:32

    Eto prilike da se unisti jos jedno kulturno dobro. U stvari, cim ste naveli da je u pitanju zasticeno kulturno dobro, to mu je presudilo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>