• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Melinda Frenč Gejts se povlači iz Fondacije

I. N.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivša supruga osnivača Majkrostofta je rekla da planira da napusti Fondaciju Bila i Melinde Gejts 7. juna i da će u bliskoj budućnosti otkriti više o svojim budućim dobrotvornim planovima

  • 1
Bill and Melinda Gates Bil Gejts Divorce Foto: Tanjug/AP

Melinda Frenč Gejts, bivša supruga Bila Gejtsa, saopštila je danas da će podneti ostavku na mesto kopredsedavajućeg Fondacije Bila i Melinde Gejts.

"Ovo nije odluka do koje sam došla olako. Neizmerno sam ponosna na fondaciju koju smo Bil i ja zajedno izgradili i na izvanredan posao koji obavlja na rešavanju nejednakosti širom sveta”, napisala je Melinda na platformi X.

Ona je istakla da planira da napusti Fondaciju Bila i Melinde Gejts 7. juna i da će u bliskoj budućnosti otkriti više o svojim budućim dobrotvornim planovima.

Podsetimo, razvod osnivača Majkrosofta Bila Gejtsa i Melinde Frenč Gejts, koosnivača jedne od najvećih privatnih fondacija na svetu, okončan je u avgustu 2021. godine.

Par se rastao nakon 27 godina braka, a Bil i Melinda Gejts su tada naveli da su postigli dogovor o podeli zajedničke imovine i najavili da će nastaviti zajednički filantropski rad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>