St. Germain pokrenuo magiju za prvih 3.000 putnika na novoj Exit Avanturi (FOTO)

Proslavljeni francuski producent i kompozitor St. Germain sinoć je u Belexpocentru održao svoj prvi koncert u Srbiji pred više od 3.000 ljudi

  • 0

Ljubitelji pariskog muzičara iščekivali su ovaj koncert gotovo dve decenije, a koliko je njegova muzika značajna za čitave generacije koje su jazz-house i lounge zavoleli putem epohalnih izdanja “Tourist” i “Boulevard”, sinoć se moglo gotovo opipati.

Foto: Promo Foto: Promo

Veštim sklopom dobro znanih pesama, kao i fantastičnih numera sa novog albuma “St. Germain”, osam muzičara na sceni držali su publiku na vrhovima prstiju gotovo dva sata, a posetioci su osmesima potvrdili koliko im je prijao ovako magičan početak Exit Avanture.

Foto: Promo Foto: Promo

Ludovic Navarre, kako je puno ime umetnika kojeg znamo pod imenom St. Germain, napravio je zanimljiv muzički zaokret i u nove pesme uveo zvuke zapadne, saharske Afrike, pa su se sinoć u Beogradu mogli čuti i tradicionalni instrumenti iz Malija, kao što su kora, balafon i n’goni, utkane u njegov specifični zvuk koji u sebi sadrži elemente house muzike, džeza i bluza.

St_Germain_4_EXIT_Photo_Team Foto: Promo

Koncert je otvoren singlom „Real Bluessa novog albuma „St. Germain“, da bi usledila jedna od njegovih najpoznatijih pesama, „Rose Rouge“. Čuveni „So Flute“ odsviran je u potpuno novom aranžmanu, a nakon dva sata više nego kvalitetne svirke, nastup je završen kultnom numerom „Sure Thing“ koju su muzičari izveli na bis.

Foto: Promo Foto: Promo

Beogradski koncert je ujedno i početak velike svetske turneje St. Germain, a Navarre je ranije najavio da mu je drago da je prvi koncert baš u Srbiji, budući da nikad nije nastupao u ovom delu Evrope.

Foto: Promo Foto: Promo

Za produkciju događaja bili su zaduženi Exit, agencija Infinity Creative i Dom omladine Beograda.

Glasaj za Exit i Sea Dance do 12. novembra!

Pobednik iz 2013, Exit festival je i sedme uzastopne godine nominovan za „Najbolji veliki evropski festival“, a Sea Dance brani prošlogodišnju titulu „Najboljeg srednje-velikog festivala“, odnosno do 40.000 posetilaca po danu. Glasanje za European Festival Awards traje do 12. novembra, a glasači mogu da osvoje VIP ulaznice za pobedničke festivalime širom Evrope!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA