CRNA GORA U SEA DANCE FESTIVAL ULAŽE 5 MILIONA EVRA: Potpisan ugovor za desetogodišnju podršku festivalu (VIDEO)

Predsednik Opštine Budva Srđa Popović i predstavnici Exit tima na čelu sa direktorom i osnivačem Exit festivala, Dušanom Kovačevićem, potpisali su danas u prostorijama opštine Budva, Ugovor o dugoročnoj saradnji na organizaciji festivala Sea Dance na budvanskoj plaži Jaz do 2026. godine

  • 4
Foto: Promo Foto: Promo

Ovim ugovorom osiguran je dalji rast i razvoj Sea Dance festivala, sa ciljem da se u svetskim okvirima pozicionira kao jedan od najvažnijih muzičkih festivala na morskoj obali.

Ugovorom je definisano da će ulaganje Sea Dance iz sopstvenih prihoda u narednih deset godina iznositi najmanje 10 miliona EUR, dok će Vlada Crne Gore i Opština Budva uložiti u razvoj festivala 5 miliona EUR.

Za samo dve godine morsko poglavlje Exit Avanture u Budvu je donelo nagradu za Najbolji evropski festival u kategoriji do 40.000 posetilaca dnevno uz titulu najbolje evropske plaže koju je Jazu dodelio čuveni svetski turistički vodič Lonely Planet.

Premijerni nastupi svetskih muzičkih zvezda i posetioci iz preko 40 zemalja sveta u prethodne dve godine etablirali su Budvu i Crnu Goru kao modernu svetsku turističku destinaciju.

- Današnjim potpisivanjem Ugovora osiguran je dalji rast i razvoj Sea Dance festivala i cele Exit avanture. Od samog početka koncept festivalskog letovanja od Petrovaradina do Jaza, pokazao je potencijal koji dugoročno može obezbediti značajan rast turizma u obe zemlje. Posebno važna je vidljvost na globalnom, a pre svega na tržištu Zapadne Evrope na kojem se ostale svetske destinacije nemilosrdno utrkuju za posetioce.

Čista vrednost u brendiranju ovih destinacija, u sferi imidža Srbije i Crne Gore u svetskim okvirma je nemerljiva. Tu su i egzaktni ekonomski pokazatelji - Exit je od svog osnivanja u turističku privredu Novog Sada, Vojvodine i Srbije uneo preko 120 miliona evra, dok je Sea Dance za samo dve prve godine doprineo sa preko 20 miliona turizmu Crne Gore.

Vlada Crne Gore nedavno je usvojila zaključak u kome se ističe da će Sea Dance u narednih deset godina doprineti turističkoj ekonomiji Crne Gore sa najmanje 100 miliona evra godišnje.

U narednih deset godina kroz kapije festivala na Jazu proći preko milion ljudi, dok će na festivalu u narednih deset godina nastupiti nekoliko hiljada renomiranih stranih i domaćih umetnika.

Nekoliko hiljada predstavnika medija iz celog sveta koji će posetiti festival i Budvu, na osnovu dosadašnje statistike, objaviće preko 140.000 članaka, a emitovaće se više od 11.000 televizijskih priloga i najava.

Ukupna gledanost i čitanost medija koji će pratiti festival zbirno iznosi oko milijardu ljudi, što je više od 10 svetske populacije, najvećim delom iz razvijenih zemalja, od kojih će mnogi zahvaljujući Sea Dance festivalu otkriti prednosti Crne Gore kao moderne turističke destinacije.

Budva i sam festival spomenuće se u medijima oko četiri miliona puta, dok će se na radijskim i televizijskim stanicama emitovati oko 75 miliona sekundi radio i TV reklama.

Internet oglase na vodećim sajtovima kao što su Facebook, YouTube i putem Google Ads, videće preko pola milijarde ljudi, na ciljanim tržištima u najrazvijenijim zemljama sveta. Vrednost ovakve promocije Crne Gore koju će doneti Sea Dance festival, već je izvesno da će premašiti iznos i od 120 miliona evra tokom naredne decenije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • нели

    14. decembar 2015 | 23:14

    Све то добро звучи. Само колико ће народ просечни имати од тога и дали ће се улагати за пројекте коју стварно једном морају да се направе? Школе, болнице старачки домови, путеви и.т.д стварно сам шокиран кад сам био у зиму ове године у подгорици. Јадан народ. Јер будва није цела држава!??

  • nebitno

    24. decembar 2015 | 17:41

    Bila sam na Sea Dance-u prosle godine i pozitivno sam iznenadjena organizacijom samog festivala. Bravo,bravo i bravo!

  • Kile

    15. decembar 2015 | 09:14

    Jel ima EXIT ovako nesto u Srbiji? Jel zna neko ovo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA