EXIT, ODJAVA: Navala tinejdžera, oblaci prašine i naravno, "The Killers" (FOTO)

Ovogodišnji festival su obeležile velike gužve i koncerti bendova "The Killers", "Years & Years", Džejsona Derula i, za kraj, Rag 'n' Bone Man

  • 0

Završen je još jedan "Exit" i vreme je za svođenje računa.

EXIT, FINALE: Rag 'n' Bone Man moćnim glasom rasturio Tvrđavu, 30.000 ljudi pevalo s njim! (FOTO)

Kada se podvuče crta, ističe se nekoliko detalja – prvo, iako je to bio takozvani nulti dan, i faktički samo uvod u "Exit", nemoguće je ne pomenuti fenomenalni nastup grupe "The Killers".

Njihovo dovođenje je bilo pun pogodak i posle dužeg vremena na Tvrđavi smo čuli aktuelan, svetski popularan bend, i to na svom vrhuncu.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Uostalom, "The Killers" su sigurno, uz "Guns ’n’ Roses" najveće ime koje je nastupalo na festivalu (da, znamo, "Gansi" su bili bez Sleša, ali ipak su oni velike zvezde)...

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Drugo, ono što se očekivalo prethodnih godina, sada se ispunilo u praksi – "Exit" je postao festival za tinejdžere (uglavnom srednjoškolce), i to je sa jedne strane sjajno, jer pokazuje da klince zanimaju i neke stvari koje nisu starlete i narodnjaci, ali sa druge strane, predstavlja i potencijalni problem.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Program je podređen tinejdžerima, forsiraju se zvezde Jutjuba, dok oni malo stariji (što su prebacili 30), imaju sve manje stvari da pronađu za sebe na "Exitu".

Svaka jednosmernost, na duže staze, predstavlja grešku, i videćemo kako će to izgledati narednih godina.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Trend koji traje već dugo, se nastavio i ove godine – sa izuzetkom benda "The Killers" i Lijama Galagera, gitarski zvuk je bačen u drugi plan i forsira se elektronika, i namerno se ponavljamo – više metala i tvrđeg zvuka bi bio odličan put ka balansu žanrova.

Ovako, ko ne voli tinejdžerske bendove i supermarket hitove, ima veoma ograničen izbor na festivalu.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Poseta je bila malo manja nego prošle godine, i za razliku od 2016, sada je svake noći bilo tapkaroša i karte su lagano mogle da se nađu ispod cene...

Za kraj, najpozitivnija stvar je "povratak" stranaca, i atmosfera podseća na onu od pre sedam, osam godina kada si jedva u Novom Sadu mogao da čuješ srpski jezik.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Posebno je uočljivo da se drastično povećao broj egzitaša iz Mađarske, Belgije, Holandije i Grčke.

Kao retko kad, na Tvrđavi se u pojedinim momentima jedva disalo od prašine, ali opet, ako već moramo da biramo, verovatno je bolja i prašinčina nego kiša i blato...

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

(A. Novaković)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA