Sve što niste znali o Dejmonu Albarnu (VIDEO)

Jedan od pseudonima koje Albarn koristi je i Anal Mad Born, a da nije postao muičar kaže da bi bio pantomimičar

  • 0

Dejmon Albarn, zvezda predstojećeg "Exita" koji se održava od 10. do 13. jula u Novom Sadu, jedan je od najživopisnijih likova evopske muzičke scene. Od nastanka grupe "Blur" čiji je frontmen, preko genijalnog projekta "Gorillaz", do solo albuma, Albarn je uvek zanimljiv i publici i medijima.

Predstavljamo vam nekoliko činjenica o ovom muzičaru, koje verovatno niste znali.

Grupa "Blur" se prvobitno zvala "Seymour". Iz sasvim opravdanih razloga njihova izdavačka kuća je odbila da im objavi album ukoliko ne promene ime.

Jedna od naprepoznatljivijih numera sastava "Gorillaz" iza kog stoji Albarn "Clint Eastwood" ima stih "I got sunshine in a bag" i zapravo je asocijacija na marihuanu. Stih je replika iz filma "Dobar, loš, zao" kada Klint Istvud sedla puna zlata nazove "sunshine in a bag".

Uobičajeni pseudeonim koji Albarn koristi je Dan Abnormal i zapravo je anagram njegovog imena. Upotrebio ga je u istoimenoj pesmi na albumu "The Great Escape". Takođe, koristi imena Abandon Marl, Banal Random, Anal Mad Born i Ban Damn Oral.

Naveći hit sastava "Blur" - “Song 2” traje tačno dva minuta i dve sekunde. Istovremeno, to je druga pesma na albumu, objavljena je kao drugi singl i na njihovom zvaničnom "best of" albumu je na mestu broj 2.

Da nije uspeo u muzici Albarn bi bio pantomimičar. Tako je zapravo i počeo karijeru. Istovremeno radio je kao potrčko u jednom muzičkom studiju.

Pevao je prateće vokale za "Massive Attack" na albumu "100th Window" i koristio pseudonim 2D pod kojim radi kada nastupa i pravi muziku za "Gorillaz".

Sempl za numeru "Rock The House" Albarn je "pozajmio" iz filma “Modesti Blejz” iz 1966. "Blur" je bio nominovan za nagradu "Merkjuri" za albume “13” i “Parklife” a Albarn je jedini muzičar koji je odbio nominaciju i to 2001. za rad sa sastavom "Gorillaz".

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA