EXIT, DAN TREĆI: Skrillex napravio haos na Tvrđavi! (FOTO)

Trećeg dana festivala atmosferu su sjajnim nastupom zagrejali "2Cellos", a publika u Srbiji je napokon imala priliku i da čuje Dejmona Albarna

  • 0

Treći dan "Exita“, koji je hvala bogu, prošao bez blata i kiše, pamtićemo po sjajnom koncertu dueta "2Celloskoji su pokazali da je čelo, u stvari, instrument kao stvoren za žestoku svirku. Naravno, veliku pažnju je privukao i toliko očekivan nastup Dejmona Albarna. Međutim, to je sve bio samo uvod za totalnu ludnicu koju je napravio Skrillex!

Američkog muzičara je u dva ujutru dočekao krcati "Mejn stejdž", i prema očekivanju, atmosfera je bila neverovatna. Gužva, ne može igla da padne, svi skaču, već posle prve numere polovina muškaraca je bila gola do pojasa, a to je bilo samo zagrevanje, a Skrillex je "pržio" svom snagom, i dok je žestoki bas udarao i pomerao sve organe, publika je urlala...

Pre Skrillexa nastupio je Dejmon Albarn koji je na Tvrđavu došao u sklopu turneje na kojoj promoviše svoj solo album "Everyday Robots“, ali je izvodio i pesme svojih ranijih sastava "Blur“ i "Gorillaz“, ali ne i velike hitove, što je verovatno razočaralo mnoge.

Dejmon i njegov bend su zvučali odlično, ali atmosfera je bila prilično mlaka, iako je Albarn davao sve od sebe i animirao publiku.

Ipak, sve se, bar na kratko, promenilo kada su se začuli prvi taktovi hita "Clint Eastwood“, odjednom se napunio prostor ispred bine, svi počinju da skaču i pevaju... Albarn, koji je koncert završio upečatljivom numerom "Heavy Seas Of Love“, je negde sredinom nastupa rekao: "Nikada ovde nisam svirao sa bendom "Blur“, sada shvatam da sam trebao da dođem pre mnogo godina“.

Čovek je sve objasnio, nema šta da se tu doda.

Ko je sada već davne 2005. na "Exitu“ slušao grupu "Apocalyptica“ zna kako moćno zvuči čelo u rukama metalalaca, a to su potvrdili i "2Cellos“, koji, doduše, nisu metalci... oni samo tako zvuče.

Stjepan Hauser i Luka Šulić su napravili pravi haos svojim neverovatnim obradama hitova kao što su "Smooth Criminal“, "Welcome To The Jungle“ i "Voodoo People“ – uostalom da li ste ikada videli čelistu koji leži na podu i okreće se u krug dok tanji žice! A tek kada se njima dvojici pridružio bubnjar koji je dodatno pojačao ritam i energiju, žurka je postala još bolja.

Slede "Smells Like Teen Spirit“ i fenomenalna "Highway To Hell“, u publici ludnica – koliku količinu energije Luka i Stjepan "isporuče“ sa bine je prosto neverovatno, i za one koji su se prvi put susreli sa njihovom muzikom, sasvim neočekivano.

Inače, program na suvom "Mejn stejdžu“ su otvorili članovi benda "Negativ“ koji su održali kratak ali odličan koncert. Publika je naravno pevala sa Ivanom Peters, a sjajnoj pevačici se na kraju koncerta pridružila i ćerkica Sara koja doduše nije htela da peva sa mamom, ali je zato bila zadužena za pravljenje vesele atmosfere.

Kome god da je zapao nezahvalni zadatak da "uradi nešto“ sa blatom na "Mejn stejdžu“, treba skinuti kapu, i uz sunce koje se napokon setilo da je leto i odlučilo da greje od ranog jutra, i nasipanje zemlje, Tvrđava nije mogla da se prepozna i više je bilo prašine, nego blata!

A vreme između koncerata je najbolje iskoristiti da se prezalogaji a apsolutni hit ovog "Exita“ je bio kuvani pasulj i to sa mesom mangulice, pa vi vidite, a to zadovoljstvo košta 300 dinara, a juneći gulaš 450 dinara. Ko više voli piletinu, u zavisnosti od veličine porcije, košta od 200 do 350 dinara, parče pice je 200, a kobasice 300 dinara.

Giros je od 200 do 300 dinara, pomfrit 200 dinara, a novitet su i čokoladne kokice po ceni od 150 dinara.

(A. Novaković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA