Dubioza kolektiv i Bad copy na Egzitu! (FOTO) (VIDEO)

Na "Fjužn stejdžu" će svirati i Kiril Džajkovski, Damir Urban, "Hex" i "Velahavle" a ukoliko želite da dobijete priliku da nastupite na Tvrđavi možete da se prijavite na konkurs Play@Exit koji traje do 2. juna

  • 1

Na "Fjužn stejdžu", koji mnogi fanovi nazivaju srcem "Egzita", nastupiće neki od najpoznatijih regionalnih izvođača među kojima su i "Bad copy" (Srbija), "Dubioza kolektiv" i "Velahavle" (Bosna i Hercegovina), Kiril Džajkovski (Makedonija), "Urban & 4" (Hrvatska) i "Hex" (Slovenija).

Beogradski hip-hop sastav "Bad copy" vratio se na scenu posle nekoliko godina odsustva sa novim albumom „Krigle". Skaj Vikler, Ajs Nigrutin i Timbe su zadržali prepoznatljivi satirični stil zbog koga su i postali jedna od najpopularnijih hip-hop grupa u regionu, a na "Egzitu" koji se održava od 10. do 14. jula publika će moći da čuje i sve stare hitove koji su proslavili "Bad copy".

Boje Bosne i Hercegovine braniće "Dubioza kolektiv". Njihova muzika najbolje može da se opiše upravo rečju fuzija. Kombinovanje hip-hopa, regea, dab i rok zvuka uz neizbežne elemente iz bosanskog folklora obezbedilo im je epitet jednog od globalno najprepoznatljivijih izvođača sa ovih prostora. Njihov aktivni društveni angažman, nastupi po najvećim svetskim muzičkim festivalima, priznanja koja su im dodelili BBC i "Time" magazin, ali i prethodna tri sjajna koncerta koja su održali na "Egzitu" obećavaju još jedan spektakl koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Sa više od dvadeset godina na sceni, Kiril Džajkovski je jedan od najprepoznatljivijih balkanskih umetnika. Mešajući elektroniku sa tradicionalnim makedonskim i balkanskim zvukom, Kiril je začetnik Balkan Beata, muzičkog pokreta i indentiteta koji je globalno prepoznat kao autentični muzički izraz ovih prostora. Uz sjajne "lajv" nastupe njegovog desetočlanog benda, Kiril je poznat i po komponovanju muzike za pozorišne predstave i filmove, među kojima je i „Treća Polovina", ovogodišnji makedonski kandidat za "Oskara".

Damir Urban, jedan od napoznatijih hrvatskih muzičara, važi za oslonac tamošnje rok scene. Započevši karijeru u Rijeci početkom devedesetih, promenio je nekoliko sastava, pa će se publici na Tvrđavi predstaviti sa svojim bendom "Urban & 4". Oni redovno nastupaju širom regiona i veoma su dobro prihvaćeni od strane publike.

Nastup slovenačkog sastava "Hex" biće njihov premijerni nastup na "Egzitu". Moćna kombinacija elektro-panka, dram & bejsa i dabstepa je formula koja im je za kratko vreme donela veliku popularnost i nastup na istoj bini sa "The Prodigy" na beogradskom "Warrior's Dance" festivalu. Trip hop i brejks u kombinaciji sa elektro-popom '80-ih godina su sarajevski sastav "Velahavle" svrstali u kategoriju izvođača sa nekarakterističnim stilom za ove prostore. Publika ih voli i kaže da su njihovi nastupi nešto posebno.

Ukoliko sanjate o tome da svirate na "Egzitu", možete da se prijavite na konkurs Play@Exit koji traje do 2. juna, a izvođači koji dobiju najviše glasova publike nastupiće na Tvrđavi! Sve informacije o konkursu možete pronaći na sajtu exitmusic.rs.

Pogledajte video-spot koji najavljuje nove izvođače na "Fjužn" bini:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA