≫ 

Šabanu na sahrani neće biti sveštenik: Svi detalji poslednjeg ispraćaja kralja narodne muzike

 ≫ 

- Nikada nije ušao ni u jedan verski objekat. Organizovana religija za njega je bila strana. Bio je čovek koji nije, baš nikada, gledao ko je koje vere, religije... Važno mu je bilo samo kakav je čovek - objasnio je izvor za naš portal Telegraf.rs

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Danijela
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • hule

    23. februar 2019 | 02:06

    Čitam ove komentare i donosim zaključak da čovjek ne smije suditi ko je kakav. Samo dragi Allah dž.š. sudi i niko drugi. Možda bi bilo dobro da neko kaže ako zna kako su Šabanovi roditelji sahranjeni. Ko može da zna osim Boga da Šaban nije u zadnjim trenucima izgovorio Šehadet i preselio kao musliman. Mi imamo u svojoj vjeri Islamu jedan hadis koji kaže da čovjek čitav život radi dobra djela koja vode prema oprostu i Džennetu (Raju) pa na kraju života uradi neko loše djelo te umre kao nevjernik i suprotno od toga drugi čovjek čitav život radi loša djela koja ga vode u Đehennem (Pakao)pa na kraju života se pokaje ili uradi dobro djelo te mu Allah đ.š. oprosti i uvede ga u Džennet odnodno Raj. Zaključak je da samo dragi Bog donosi konačnu odluku.

  • per aspera ad astra

    19. februar 2019 | 21:31

    E, zemljo Srbijo, nije ti lako! Covek, umetnik koji je pevao iz duse i za dusu, pevac, koji se nije mucio da peva, vec je pesma iz njegovog grla klizila, covek koji je poginuo, jer je neko drugi za¤¤ao, je sad predmet nekih pametnjakovica i razglabanja! Sram vas bilo, on se nije izjasnjavao o religiji i nije se "gurao" u vase verske ramove, ali biste sad vi da ga sahranite po vasim obicajima! Doduse, mnogi od vas su odavno mrtvi, ali jos nisu svesni toga!

  • Nafalina

    19. februar 2019 | 08:14

    Iako sam pravoslavne vere duboko postujem ovog coveka i mislim da treba da bude sahranjen po muslimanskim obicajima,jer je rodjen u toj veri.I Sinan je bio pevac svih nas i citavog Balkana ali je sahranjen po obicajima svoje vere.Jeste on slavio slavu ali ne svoju vec Gocinu i to mi je u redu postovati obicaje vere svog suptuznika ali imam utisak da je ova zena sve sto je njegovo licno nekako svojom dominacijom utulila.Bar u smrti treba da ispostuje ono sto je on nosio u dusi i, da se ne lazemo,taj orijent koji je nosio u glasu pun sete nostalgije,tuge to je ono izvorno i blisko veri od koje je potekao.Svaka vera ima svoju lepotu i nesto sto zasluzuje postovanje od strane pripadnika drugih veroispovesti.Ja kao pravoslavka se recimo zbog toga divim islamu.Neka mu je vecna slava i hvala za sve, a posebno za njegov divni i neponovljivi glas koji je bio i ostace jedna od najvecih prirodnih lepota ovih prostora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA