POSLE 4 MESECA: Podgorica dobila gradonačelnika

Slavoljub Stijepović je obećao da će mu građanin biti na prvom mestu, bez obzira da li on dolazi iz centra ili sa periferije grada. Nakon izbora pozvao je sve da zaborave na podele i da zajedno okrenu "novi list" u vođenju grada

  • 2

Kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Slavoljub Stijepović izabran je danas za gradonačelnika Podgorice, četiri meseca nakon lokalnih izbora u Crnoj Gori.

Izboru aktuelnog ministra prosvete prethodile su konsultacije vladajućih partija na državnom nivou - DPS-a i Socijaldemokratske partije (SDP). Za Stijepovića su glasali svi odbornici DPS-a i SDP-a u Skupštini glavnog grada, a nakon izbora pozvao je sve da zaborave na podele i da zajedno okrenu "novi list" u vođenju grada, prenosi portal Radio televizije Crne Gore.

Novi gradonačelnik je obećao i da će mu građanin biti na prvom mestu, bez obzira da li on dolazi iz centra ili sa periferije grada. Stijepović je član Predsedništva i Glavnog odbora DPS-a, od 1991. do kraja 1996. godine bio je pomoćnik ministra rada i socijalnog staranja, nakon čega je naredne dve godine bio ministar bez portfelja.

Od 1998. do 2001. bio je ministar sporta, od jula 2001. do januara 2003. godine sekretar Republičkog sekretarijata za sport, a od 2003. do novembra 2006. godine na čelu Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Od novembra 2006. do juna 2009. sedeo je u "fotelji" potpredsednika Skupštine Crne Gore, narednu godinu ponovo bio ministar bez portfelja, da bi u aprilu a 2010. došao na čelo Ministarstva prosvete.

Lokalni izbori su održani 25. maja, DPS je u Podgorici osvojio 29 poslaničkih mesta i nedostajao mu je samo jedan mandat da bi samostalno formirao vlast u glavnom gradu. Odbornici opozicije su uoči današnjeg početka glasanja napustili zasedanje gradskog parlamenta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA