POSAO SNOVA: 5.000 $ za ležanje u krevetu

Kandidatima su na raspolaganju video-igre, TV, knjige, internet, hrana po želji, a dozvoljene su i posete. Pomeranje je dozvoljeno jedino kada naučnici sprovode testove

  • 2

Američka svemirska agencija NASA regrutuje dobrovoljce koji će ležati u krevetu 70 dana, u svrhu istraživanja uticaja mikrogravitacije na ljudsko telo. Za ovo izležavanje spremni su da plate 5.000 dolara mesečno.

Istraživanje će se odvijati u Svemirskom centru Johnson u Hjustonu (Teksas), gde će kandidati ostajati po dve nedelje, radeći svoje svakodnevne aktivnosti, dok će naučnici pratiti dešavanja u njihovom telu.

Nakon toga će provesti 70 dana ležeći u krevetu, gde će imati svetlo tokom 16 sati dnevno i osam sati mraka. Na raspolaganju imaju video-igre, TV, knjige, internet, hranu po želji, a dozvoljene su i posete. Takođe, tu je i mogućnost tuširanja u krevetu.

Jedini trenuci kada je kandidatima dozvoljeno da se pomaknu iz kreveta su kada naučnici sprovode testove promena u kostima, mišićima, cirkulaciji, probavi i imunološkom sistemu ili kada su podvrgnuti novom programu vežbi u krevetu, pomoću specijalno dizajnirane opreme.

Nakon ovih 70 dana dolazi rehabilitacioni period od dve nedelje, tokom kojeg će kandidati vratiti svoje telo u formu.

Nažalost, za posao se mogu prijaviti samo američki državljani ili osobe sa stalnom dozvolom boravka u SAD.

(Telegraf.rs/ Izvor: Bizlife)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA