• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prodaje se apartman na Kopaoniku za iznenađujući iznos: Evo za koliko godina bi vam se novac "sam" vratio

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

U oglasu se navodi da je apartman u prizemlju vikendice i iznosi 36 kvadratnih metara

  • 0

Kada su odmori u pitanju, Kopaonik je svakako mesto gde se mnogi sjate. Upravo zbog toga, povoljan smeštaj je svakako teško pronaći, ali sada je na internetu osvanula prilika da mnogi obezbede sebi "mirnu oazu" usred prirode, i to povoljno.

U oglasu se navodi da je apartman u prizemlju vikendice i iznosi 36 kvadratnih metara. Na osnovu dostupnih fotografija, može se kaključiti da je nameštaj potpuno nov, a cena iznosi 46.000 evra.

Dnevna soba, kuhinja, kupatilo i spavaća soba ono su što će nove vlasnike zateći, a takođe je napomenuto da je ulaz odvojen.

Ako pogledamo sa druge strane, za koliko bi vam se novac "sam" vratio ako odlučite da kupite apartman i tamo provodite odmore, umesto da plaćate smeštaj kod drugih.

Recimo, vodeći se današnjim kursom evra koji iznosi  117 dinara, prodajnu cenu od 46.000 evra podelimo sa cenom smeštaja za jednu noć, koja bi za ovakvu vrtu apartmana iznosila oko 10.000 dinara (sudeći po oglasima), i na sve to dodamo da bar 20 dana provodite u toku godine u vašem apartmanu, za 26 godina stan koji ste kupili bi se faktički sam otplatio, jer umesto da plaćate smeštaj, taj novac ste uložili u svoju nekretninu.

Naravno, ako ipak odlučite da apartman koji ste kupili iznajmite, godina otplate će se svakako smanjiti.

Kredit nije opcija

Kako je izvor iz jedne banke potvrdio za Telegraf Biznis, vikendice nije moguće kupiti iz stambenog kredita osim ako takvi objekti nisu uknjiženi kao kuće.

Odgovor zašto je to tako, krije se u tržištu. U slučaju nemogućnosti da se kreditne obaveze ispune, prodaja vikendice je komplikacija u najavi, upravo zbog tržišta. Potražnja za kućama i stanovima je naravno veća, te će se povrat novca kod njih lakše omogućiti, za razliku od vikendica.

Dakle, razlog je sigurnost banke koja potiče od potražnje tržišta. Takođe, naš izvor nam je pojasnio i da po Zakonu, Narodna banke Srbije ne dozvoljava kreditiranje vikendica.

(Telegraf Biznis)

Video: Ovo su najbolja vikend naselja u Srbiji: Odmor za praznike u njima od 10 do 300 evra

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>