JEREMIĆ: "Marš na Drinu" biće nova himna UN! (VIDEO)

Ban Ki Muna oduševilo izvođenje srpske vojničke pesme, pa je odlučio da je trajno inauguriše u jedno od obeležja UN. Odluku posebno pozdravile Austrija i Nemačka

  • 4

Predsedavajući Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić i generalni sekretar UN Ban Ki Mun dogovorili su se da od ponedeljka, 1. aprila, himna UN bude "Marš na Drinu".

Ideja da srpska vojnička pesma iz Prvog svetskog rata bude jedno od obeležja UN nastala je spontano. Kako Telegraf saznaje, potekla je upravo od Bana, koji oduševljenje nije krio ni kada ju je prvi put čuo, tokom nastupa hora Viva Vox, u okviru obeležavanja pravoslavne Nove godine.

Zli jezici po kuloarima u zgradi UN tvrde da se zapravo radi o tome da je Jeremić Banu krišom ubacio "Marš na Drinu" na plejlistu MP3-a i na taj način, laički rečeno, "zarazio" generalnog sekretara UN. Međutim, nema zvaničnih potvrda ove informacije.

Takođe, prema informacijama do kojih smo došli, uspostavljanje ove pesme kao himne UN posebno su pozdravili predstavnici Turske i Bugarske, a osobito Austrije i Nemačke.

Očekivano, ovakva odluka već je uzburkala strasti na raznim stranama, pa tako predstavnici brojnih, kako stranih tako i domaćih NVO, uveliko pune štampače tonerima, kako bi izrazili svoje neslaganje. Očekuje se da salva protesta i bojkota krene već u narednim danima.

Vuk Jeremić trenutno proverava postojanje zemlje Nambije, kako bi je što pre učlanio u svetsku porodicu naroda, pa nije bio u mogučnosti da prokomentariše ove navode.

(Telegraf / A. Prilić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doe

    1. april 2013 | 12:40

    treba da bude smijesno....ČEKAJ DA SE NASMIJEM,........ahaa, zaboravio sam... HAHAHAH AHHAHA..... 1 april jel hahahh

  • xDDD

    2. april 2013 | 19:22

    super vam je pjesma haha <3 pozdrav iz BiH :D

  • Flashback

    1. april 2013 | 12:44

    mislim admine da ovo nije za smijesno, a da, zaboravio sam se nasmijat.... hehe bas ste ludi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA