EKSKLUZIVNO: Ruše se Marakana i JNA, počinje gradnja Nacionalnog stadiona!

Grad podržao FSS i njegove partnere, dao i garancije večitim rivalima. Gradnja kreće u septembru. Sastanku prisustvovali Dragan Đurić i Nebojša Čović, koji su posle tri sata ipak pružili ruku zbog zajedničkog projekta

  • 12

Telegraf saznaje da je sastanak u Kući fudbala u Staroj Pazovi trajao više od tri sata, uz posredstvo gradonačelnika Beograda Dragan Đilasa, predsednika Partizana Dragana Đurića i potpredsednika "crveno-belih" zaduženog za finansije Nebojše Čovića.

Sve strane su zadovoljne napustile sastanak, čini se najviše zbog toga što se britanska kompanija "Mejs" obavezala da troškove izgradnje preuzme na sebe.

Rušenje svih postojećih objekta, uključujući i upravnu zgradu SD Crvena zvezda ispod severne tribine "Marakane", kao i pomoćne terene oba stadiona, trebalo bi da se obavi tokom letnje fudbalske pauze, kako bi od septembra krenulo sa prvom fazom izgradnje fudbalskog kompleksa.

Suština je da će Partizan i Zvezda igrati na novom, ultra modernom stadionu, čija je gradnja dogovorena u nedelju uveče.

Ono što se nedeljama šuška, da kao jedna od opcija za "Nacionalni stadion" figuriraju objekti Partizana i Zvezde, čiji bi oronuli stadioni bili zamenjenim ultra modernim kompleksom, a gde bi osim "crveno-belih" i "crno-belih" od 2019. godine igrala i reprezentacija Srbije, obistinilo se.

Zajednička konferencija Partizana, Zvezde, grada Beograda i Fudbalskog Saveza Srbije biće održana u sredu u 13 sati, takođe u Kući fudbala FSS, gde će javnost biti upoznata sa istorijskim dogovorom.

Telegrafu je potvrđeno iz Ljutice Bogdana da se veruje se istorijski dogovor postignut.

- Dobili smo potvrdu naših uslova, mi više nemamo problem da delimo stadion sa večitim rivalom - otkrio nam je izvor sa stadiona Crvene zvezde.

Ono što smo uspeli da saznamo jeste da će "Nacionalni stadion" biti izgrađen ma mestu današnje "Marakane", dok će će se parking protezati na površini sve do Autokomande.

Površina u Humskoj 1, gde više neće biti popularnog stadiona JNA biće iskorišćena za Veliki fudbalski muzej, a tu će biti smeštene i kancelarije SD Partizan i SD Crvena zvezda.

Navijače sigurno zanima gde će u narednih pet godina igrati dva srpska najveća kluba. Izvesno je da će Partizan "rentirati" stadion u Smederevu na nekoliko godina za važnije utakmice, dok će manje igrati u Sportskom centru Teleoptik.

Zvezda je u nešto većem problemu, a najviše šansi da jedno vreme bude domaćin "crveno-belima" ima Novi Sad i stadion "Karađorđe".

(Telegraf / A. Prililić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bozic Srdjan Bozic

    1. april 2013 | 13:32

    Aprilililili xD

  • LAVINIJA

    1. april 2013 | 11:51

    DA I MI SMO DOBILI DATUM ,IZMENILI SVEST,GRANICE .DOBRA SALA GOSN>" APRILILICA" .ALI PREVISE OCIGLEDNA.

  • Miroslav Toskovic

    1. april 2013 | 13:21

    Sve bi vas ja u jednu kesu pa u wc solju!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA