≫ 

Kusturica o situaciji u Ukrajini: "Za Ameriku je rat kao voda za žednog čoveka. Bez rata, oni ne postoje"

- Rusija nije bombardovala Kijev, nikoga nije bombardovala. Rusija je ratovala dva puta sa Nemcima. A Anglosaksonci su zarađivali na tim ratovima - rekao je reditelj

  • 7
Emir Kusturica Foto: Tanjug/Rade Prelić

Situaciju na prostoru Ukrajine prokomentarisao je i poznati režiser Emir Kusturica. Reditelj je u intervjuu za ruski list "Izvestija" izneo svoje mišljenje.

- Nadam da će odluka Rusije da prizna nezavisnost Donjecke Narodne Republike (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR) pomoći da se uspostavi mir u tom regionu - rekao je reditelj, a njegove reči prenosi "Sputnjik".

Emir Kusturica je optužio Sjedinjene Američke Države da finansiraju političke prevrate, od kojih se jedan, po njegovom mišljenju desio u Ukrajini.

- Oni su nas bombardovali. Bez ratova oni nemaju industriju, nemaju progres. Rusija nije bombardovala Kijev, nikoga nije bombardovala. Rusija je ratovala dva puta sa Nemcima. A Anglosaksonci su zarađivali na tim ratovima. Za Ameriku je rat kao voda za žednog čoveka. Bez rata oni ne postoje - rekao je reditelj.

Video: Rusi jako granatiraju ukrajinske vojne baze u Krasnopolju: Uništavaju vojnu opremu Ukrajincima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cava

    24. februar 2022 | 14:45

    Bravo,Kusto,lepo si reko!

  • R

    24. februar 2022 | 15:29

    Od reči do reči!!!!!!

  • Sindikalac

    24. februar 2022 | 16:48

    Covek izgleda ne zna da rat vodi Rusija a ne Amerika. Iz istog razloga zbog kog Rusija napada Ukrajinu i mi smo bombardovani, i to ovim velikorusima ne smeta ni malo. Strasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA