≫ 

Čuvari istorije - Kosančićev venac: Saznajte sve o nekim od simbola Beograda

Za svaki od objekata je kreiran video sa sadržajem koji upućuje na prošlost, odnosno istoriju tog objekta, ličnosti koje su bile u vezi sa istim, kao i današnje stanje

  • 0
Čuvari istorije - Kosančićev venac

Foto: Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda

U saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda, Grada Beograda i Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj, Produkcija OKOLO i Clear Point realizuju projekat “Čuvari istorije – Kosančićev venac” koji kroz savremenu digitalnu formu, obogaćenu kulturnim sadržajima i multimedijalnim informacijama, predstavlja istorijsko-kulturnu celinu Kosančićev venac.

U dogovoru sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, izdvojeno je 10 značajnih objekata: Hotel Nacional, Dom Mike Alasa, Kuća Dimitrija Krsmanovića, Kuća sa bistom Kosančić Ivana, Saborna crkva, Palata Patrijaršije, Kuća Branislava Kojića, Konak Kneginje Ljubice, Kafana “Znak pitanja” i Nekadašnja Narodna biblioteka.

Za svaki od objekata je kreiran video sa sadržajem koji upućuje na prošlost, odnosno istoriju tog objekta, ličnosti koje su bile u vezi sa istim, kao i današnje stanje.

Video materijal sadrži atraktivne snimke iz vazduha, u današnjem vremenu, kombinovano sa arhivskim materijalom iz različitih perioda.

Kompletan sadržaj (na srpskom i engleskom jeziku) će biti postavljen na interaktivnoj tabli sa mapom Kosančićevog venca. Posmatrači će, gledajući video, imati opciju za skeniranje QR kodova, koji će im pokretati navigaciju do željenog objekta.

Pored interaktivne table koja će biti postavljena u blizini stepeništa i spomenika Miki Alasu, na fasadi svakog od navedenih objekata, biće postavljene table sa QR kodovima sa kojih će se učitavati video sadržaj.

U prilogu su fotografije koje ilustruju projekat, a kompletna postavka će biti realizovana do kraja jula.

Video: Otvara se prvi Muzej samuraja u Evropi: Izvorne stvari japanskih ratnika biće izložene u Berlinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA