≫ 

Rolingstonsi, Duran Duran, Ozi Ozborn: Slavni se opraštaju do kraljice Elizabete II

Кraljica je uticala na bezbroj puta na pop kulturu

  • 4
Kraljica Elizabeta, Ozi Ozborn, Rolingstonsi, Elton Džon, Dž. K. Rouling Foto: Tanjug/AP, Profimedia/Sean Ryan/NFL/IPS / Shutterstock Editorial

Engleska kraljica Elizabeta II umrla je u 96. godini nakon 70 godina na tronu. Кraljica je uticala na bezbroj puta na pop kulturu, od svoje prepiske sa Džonom Lenonom kada je odbio orden, preko čaja sa medom Pedingtonom.

Кako su se širile vesti da je njena duga vladavina došla do kraja, pristizali su oproštaji, kritike i sećanja od glumaca, umetnika, muzičara i drugih  poznatih ličnosti.

- Rolingstonsi izražavaju svoje najdublje saučešće kraljevskoj porodici povodom smrti Njenog Veličanstva, kraljice Elizabete II, koja je bila stalno prisutna u njihovim životima kao i u životima bezbroj drugih - napisali su članovi poznatog benda.

- Žalim sa svojom zemljom zbog smrti naše najveće kraljice. Teška srca kažem da je pomisao na Englesku bez kraljice Elizabete Druge poražavajuća - objavio je Ozi Ozborn na društvenim mrežama.

Gizer Batler iz Black Sabbath-a je dodao:

- Tužno je čuti da je kraljica otišla. Sećam se ulične proslave kada je krunisana za kraljicu. Uvek je bila glavni sastojak odrastanja u Engleskoj.

Duže saopštenje izdao je Duran Duran.

- Njeno Veličanstvo kraljica je predsedavala Velikom Britanijom duže od bilo kog drugog britanskog monarha. Posvetila je svoj život ljudima i dala izuzetan primer svetu tokom svoje vladavine. Videla je promene koje nko od nas ne može da zamisli. Suočavala se sa izazovima iznova i iznova. Njen život je bio izuzetan na mnogo načina. Svima će nam nedostajati i zahvalni smo za neverovatnu uslugu koju je pružila ljudima Velike Britanije i zemalja Кomonvelta. Izražavamo najdublje saučešće kraljevskoj porodici. Njena smrt privodi kraju jedno dugo i jedinstveno poglavlje u istoriji Ujedinjenog Кraljevstva i sveta - rekli su engleski umetnici.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Duran Duran (@duranduran)

- Zbogom, Vaše veličanstvo. Ništa o kraljevskoj porodici nema smisla u savremenom svetu, a ipak je ova kraljica, naša kraljica, sedela na vrhu našeg nepisanog ustava i sprečila da se naša zemlja potpuno raspadne: to je bila njena vlada, njena vojska i ona je bila naša dobra vila. Nikada nije imalo smisla imati kraljicu, a ipak se ona, Elizabeta, nekako uzdigla iznad svih debata oko privilegija ili političkih kontroverzi u životu stoički posvećenom javnoj službi i dužnosti. Osam decenija javnog života. Žena od značaja - napisao je glumac Džejson Ajzak, najpoznatiji po ulozi Lucijusa Melfoja u "Hari Poter" seriji.

Spisateljica "Hari Potera" Dž.K. Rouling odala je počast preminuloj kraljici Elizabeti II.

- Nekima će izliv britanskog šoka i tuge u ovom trenutku biti neobičan ili čudan, ali milioni su osećali naklonost i poštovanje prema ženi koja je sedamdeset godina bez prigovora obavljala svoju ustavnu dužnost. Većina Britanaca nikada nije upoznala drugog monarha, tako da je ona nit koja se provlačila kroz sve naše živote. Obavljala je svoju dužnost prema zemlji sve do svojih smrtnih sati i postala je trajan, pozitivan simbol Britanije u celom svijetu. Zaslužila je svoj odmor - napisala je.

Ser Elton Džon podelio je ove reči na društvenim mrežama:

- Zajedno sa ostatkom nacije, duboko sam ožalošćen vešću o smrti Njenog Veličanstva kraljice Elizabete. Bila je inspirativna osoba i vodila zemlju kroz neke od naših najvećih i najmračnijih trenutaka sa gracioznošću, pristojnošću i istinskom brižnom toplinom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA