≫ 

Ministarka kulture Maja Gojković posetila Muzej žrtava genocida

Dogovoreno je da Ministarstvo kulture uputi u dalju proceduru obrazloženu inicijativu koju  mu je, s tim u vezi, Muzej dostavio još krajem prethodne godine

  • 1
Maja Gojković

Foto: ATA Images

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković učinila danas zvaničnu posetu Muzeju žrtava genocida.

U pitanju je istorijski događaj budući da je ovo prva poseta resornog ministra Muzeju žrtava genocida još od njegovog osnivanja daleke 1992. godine. Napominjemo i to da se, da apsurd bude veći, Muzej od osnivanja nalazi u istom zdanju u kome i Ministarstvo kulture. Time je ova poseta, ne sam istorijska, već i ohrabrujuća i motivišuća.

Uglednu gošću dočekali su direktor Muzeja g. Dejan Ristić i pomoćnik direktora Muzeja i upravitelj Fondacije Muzeja žrtava genocida g. Stanko Debeljaković. Poželevši g-đi Gojković srdačnu dobrodošlicu u Muzej žrtava genocida domaćini su ukazali na istorijat, rezultate i pravce strateškog razvoja ove jedinstvene ustanove kulture od nacionalnog značaja koja tokom 2022. obeležava jubilarnu 30. godišnjicu rada.

Posebna pažnja tokom razgovora bila je posvećena narednim aktivnostima na obezbeđivanju odgovarajućeg prostora za trajni smeštaj Muzeja žrtava genocida. S tim u vezi, potpredsednica Vlade i ministarka kulture g-đa Gojković podržala je inicijativu ovog muzeja da mu se na staranje i upravljanje preda Spomen-područje Jajinci u Beogradu.

 

Dogovoreno je da Ministarstvo kulture uputi u dalju proceduru obrazloženu inicijativu koju  mu je, s tim u vezi, Muzej dostavio još krajem prethodne godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Margit

    7. novembar 2022 | 23:51

    Lepo je to ministarko, ali mi je cudno sto se danas niste pojavili na sahranu Profesoru Dejanu Mikavici u Novom Sadu pa on Vam je dao svoje birace i podrzao Vas u drugi krug za gradobacelnika u Novom Sadu, kao i odbornici DSS podržali radikale u Gratskoj Skupstini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA