≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preminuo Vladimir Čeh

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vladimir Čeh je bio autor čuvene emisije Radio Beograda "1,2,202", kreator i jedan od pokretača prvog komercijalnog muzičkog "Radija 101"

  • 1

Vladimir Čeh, osnivač Instituta za istoriju oglašavanja, je preminuo, piše RTS.

Rodio se 1946. godine, a po obrazovanju je bio filolog. Kako se navodi, Vladimir Čeh je zamenio informativnu redakciju Radio Beograda za propagandnu. Bio je jedan je od trojice osnivača i prvih direktora Portoroškog propagandnog festivala (danas „Golden dram“).

Vladimir Čeh je bio autor čuvene emisije Radio Beograda "1,2,202", kreator i jedan od pokretača prvog komercijalnog muzičkog "Radija 101".

Podsetimo se jednog njegovog intervjua iz 2017. godine:

Bio je autor, neprihvaćene kampanje „Da devedesetprva ne bude četrdesetprva“, kao i autor brojnih kampanja i stručnih radova, uz osnivanje Instituta za istoriju oglašavanja i izložbi: "Od lovljenog do lovca" (Tito na plakatu) u Rovinju i Beogradu, trilogije o Velikom ratu "Rat i plakat" "Žena, rat i plakat" i "Srbija, rat i plakat" u Muzeju primenjene umetnosti, "Ko je Malvina Hofman" u sedam gradova u Srbiji, "Zajedno smo jači" u Skupštini Srbije (povodom 100 godina od srpske zastave na Beloj kući) i izložbe "Rat i humor" u Narodnoj biblioteci u Beogradu, piše RTS.

(Telegraf.rs/izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    26. jul 2023 | 08:39

    Saučešće porodici. Radio Beogradu , svim Poštovaocima gospodina Čeha !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA