Vreme čitanja: oko 1 min.

Sedam decenija Centra za kulturu "Vlada Divljan"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Centar za kulturu "Vlada Divljan" ovog novembra proslavlja sedam decenija svog postojanja

  • 1
ljubisa Djurovic Foto: Slobodan Perić

Raznovrsni kulturni sadržaji namenjeni su svim generacijama, a svi termini do kraja decembra su popunjeni za programe na Velikoj sceni "Stamenković".

- Davnog 19. novembra 1953. godine tadašnja reonska lokalna samouprava donela je odluku da formira jedinstvenu ustanovu kulture čiji osnovni zadatak je bio da se stara o obrazovanju, dokvalifikacijama i kulturnoj ponudi za građane Palilule. Evo za par dana proslavljamo 70 godina postojanja u skladu sa čim smo pripremili bogat kulturni program. Interesovanje publike svih generacija je ogromno, svi termini do kraja decembra su popunjeni – kaže Ljubiša Đurović, direktor CK "Vlada Divljan".

- Na repertoaru Centra su pozorišne predstave za decu i odrasle, koncerti ozbiljne, etno, rok, bluz i popularne muzike, filmske projekcije za decu i odrasle, izložbe slika, književne večeri itd.

- Slavljenički program, 31.oktobra otvorila je predstava "Obična priča", čije reprize su odigrane 1. i 2. novembra, a repertoaru su u decembru. To je drama koju je napisao Ivan Gončarov 1847. godine, a režirao Kiril Serebrenikov. U glumačkoj podeli su glumci - Danica Maksimović, Dragana Varagić, Luka Grbić, Aleksej Agranovič, Filip Advejev, Irin Tepluhov... Predstava se izvodina srpskom i ruskom jeziku sa prevodom. Pred publikom će se naći priča o mladom čoveku koji iz unutrašnjosti dolazi u veliki grad kod bogatog ujaka. Pun nade i ideala suočava se sa realnošću koja ga menja… Reditelj je postavio savremenu verziju ove drame 2015. godine u "Gogolj" centru u Moskvi, dok je ovog puta radnja najvećim delom smeštena u današnju Srbiju.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja

    17. novembar 2023 | 18:27

    Neshvatljivo je da neko centar za kulturu nazove po promoteru nekulture i "novog primitivizma" Vladi Divljanu: njegovo i Giletovo zlodelo u vidu albuma dečjih pesama morala su da slušaju deca po vrtićima širom Srbije. Uništitelj muzike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA