Vreme čitanja: oko 4 min.

Imao sam potrebu da vratim važnost teksta pesmi: Boris Pingović o prvom albumu, kabareu sa Dugalićem, glumi...

Vreme čitanja: oko 4 min.

O svemu ovome glumac i muzičar je govorio u intervjuu za Telegraf.rs

  • 0
Boris Pingović Foto: Milan Maričić/ATAImages

Boris Pingović, koji će zajedno sa Nebojšom Dugalićem održati tracionalni kabare "Da, to su bili dani" u mts Dvorani 2. decembra, aktivan je i na muzičkom planu, budući da je objavio prvi kantautorski album "Avgustovski januar".

O tome, ali i o glumi, glumac i muzičar je pričao u intervjuu za Telegraf.rs.

Na početku, Boris je govorio o kabareu "Da, to su bili dani" , koji nas uskoro očekuje.

  • Šta publika može novo da učekuje u kabareu "Da, to su bili dani"?

Naravno, mi menjamo sadržaj koji u kabareu izvodimo zbog nas, zbog publike, ali to je u suštini jedna koncepcija koja već traje, koja je potvrđena i upravo sam pomenuo, to se gleda kao pozorišna predstava, jer se mi iznova radujemo uvek i onda tu radost prepoznaje publika i nekako na tom putovanju prolazimo zajedno sa publikom. Ono što je specifično kada je reč o gostovanju na Velikoj sceni mts Dvorane, koje je već postalo tradicionalno decembarsko naše viđenje sa publikom, je što smo tu u okolnostima gde možemo da se radujemo gostima koji smo u prilici da pozovemo, da budu deo ovog našeg kabarea. To će biti Jelena Gavrilović, naša draga koleginica, i Bojana Stamenov, koji je isto fantastičan vokal i divna pevačica. One će biti najznačajnija novina i još jedan gost iznenađenja. Osim stvari koje inače planiramo da osvežimo i promenimo u kabareu, radujemo se činjenici da će i one biti naše gošće.

Beogradsko proleće Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović
  • Kako birate pesme za Vaš kabare?

Mi tu osluškujemo sebe. Ono što nama pripada kao glumcima i kao izvođačima, u smislu sve te materije koje izvodimo u kabareu. Dakle i poezija i muzika i humorna građa koju izvodimo, sve je to naš izbor, sve se to nas tiče i mogu da kažem zapravo da ono što bismo mi voleli da čujemo i da gledamo nekog drugog kako pokazuje i izvodi u smislu muzičke numere, eto to nam je negde izbor materijala koji koristimo u kabareu.

  • Imate li neku poruku koju želite da prenesete publici svojim kabareom? Koji Vam je cilj?

Pa zapravo, naš kabare se zove "Da, to su bili dani", ali ono što se potvrdilo na našu sreću i ne malo iznenađenje je da ti dani upravo traju, da to nisu dani koji su prošli i da je sve to, i ta poezija, muzika, da je to podjednako živo i u ovim danima koji su nam dati, to je bilo živo i kada su te stvari nastajale, jer su smišljene, pravljene da traju za sva vremena i za ove dane u kojima smo mi.

  • Veoma ste aktivni i u pozorištu. U Narodnom pozorištu u Beogradu se u januaru očekuju predstava "U ime oca i sina", šta možete da nam kažete o tom komadu?

Mi smo tek krenuli u čitajuće probe. To je jedna materija zaista vrhunska. To je pisao Milovan Vitezović. Naravno, tematika je Sveti Sava i njegovo zrelo životno doba, već kada je bio u njegovom monaškom periodu i sve oko njega je kao otprilike žitije Svetog Save, njegovog zrelog i blagorodnog perioda, kada je mirio braću. Dosta ima istorijske građe. I videćemo, ja se zaista radujem. Ta materija je čista privilegija, imati priliku da se baviš tim.

Najava kabarea Foto: Mateja Stanisavljević/ATAImages
  • Aktivni ste i muzički, izdali ste album, možete publici da približite Vaše muzičko stvaralaštvo?

To je moj kantautorski (album)... Ja inače dugo od malih nogu, pišem poeziju i, naravno, sviram gitaru i bavim se potpuno paralelno (glumom). To su neki paralelni tokovi koji uz moje bavljenje glumom. I drago mi je što sam uspeo u jednoj zaista ozbiljnoj produkciji, za PGP, da ostvarim taj album. To nije trendi muzika, to nije ništa što je pravljeno da nas zaseni u trenutku, to je ono što bih ja voleo da slušam. Prosto, imao sam potrebu da vratim važnost teksta pesmi. Imam utisak da u ovom vremenu u kojem živimo malo se gubi svest o tome. Mi smo, na kraju krajeva, odrasli na nekim pesmama različitih autora i bendova, ali smo uvek znali sve reči. Danas, ja nisam baš u prilici da često čujem nešto što poželim i da kažem: "Uf, kako je ovo dobro." E, to mi je bila neka potreba moja umetnička da napravim nešto što će se i slušati i nečemu o čemu će se razmišljati.

  • Da li planirate neki koncert?

Videćemo. Ja bih to jako voleo. Naravno, moraju se okolnosti sklopiti. Trenutno prosto nemam vremena da odem u tom pravcu, ali videćemo. To mi jeste namera da sviram to i da izvodim te svoje pesme. Sada. videćemo. Uveren sam da ću naći prostora i za to.

  • Gde Vas možemo gledati što se tiče filmova, serija...?

Trebalo bih nešto novo da radim od sledeće godine, ali sada ne bih pričao o tome. Nedavno je išla serija "Nemirni", koja je proglašena za najbolju seriju prošle sezone, što mi je jako drago, jer je prilično "ispod radara" prošla publici i kritici, a mislim da je zaslužila mnogo veću pozornost i pažnju publike i mislim da će joj biti data šansa. Još sam snimio i "Tajnu vinove loze" i mislim da će tek da se razvija u narednim sezonama taj moj lik i taj moj odnos koji sam imao u toj seriji. Snimao sam i "Radio Milevu". Eto, to je to, za sada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA