≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zlatne plakete i specijalne nagrade za KSD "Bambi" na Smotri dečijih folklornih ansambala Austrije

Ekipa Telegrafa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Društvo okuplja više od 600 članova grupisanih u nekoliko sekcija, između ostalih u folklornoj

  • 0
KSD Bambi Foto: KSD Bambi Beč

Kulturno-sportsko društvo "Bambi" iz Beča, koje ove godine obeležava 50 godina rada i postojanja, osvojilo je dve zlatne plakete i tri specijalne nagrade na Smotri dečijih folklornih ansambala Austrije.

Članovi omladinskog ansambla “Bambija” nastupili su u takmičarskom delu manifestacije sa koreografijom "Oj, dodole, mili Bože", pesme i igre okoline Leskovca, koreografa Vladan Radojkovića, muzički aranžman Momir Marijoković i umetnički rukovodioci, Aleksandar Pantić i Ilija Juga, sa kojom su osvojili zlatnu plaketu i specijlane nagrade za prikaz običaja dodole u leskovačkom Pomoravlju i narodnu nošnju.

Zlatnu Plaketu i specijalnu nagradu za najbolji muzički aranžman osvojili su i u kategoriji do 12 godina, koreografijom "Igre iz Homolja", koreografa Vladana Radojkovića, muzički aranžman Momir Marijoković.

Deca "Bambija" su se publici predstavila i u revijalnom delu sa koreografijom "I tako smo se igrali svirača", koreografa Vladana Radojkovića, muzički aranžman Momir Marijoković.

Predsednik Kulturno-sportskog društva "Bambi" Aleksandar Stanković zadovoljan je nastupom.

"Deca su uvek srećna kada se njihov trud nagradi i kada se nađu među svojim vršnjacima, kada mogu da se druže sa drugom decom i kada mogu da igraju na velikoj sceni kao odrasli igrači. Najvažnije je da je njima bilo lepo, da su se lepo proveli i stekli nova prijateljstva i iskustva. Ovakvi događajii su bitni zbog podsticanja negovanja i prezentacije srpske tradicije i kulture, ali i jačanja veza, kako dijaspore sa maticom, tako i dijaspore međusobno, kao i sa intitucija Austrije", stoji u saopštenju.

Manifestacija "Smotra dečijih folklornih ansambala Austrije" održana je uz pomoć i podršku Vlade Republike Srbije, Radničke komore Austrije (Arbeiterkammer) i predsednice Renate Anderl, MTEL Austrija i drugih mnogobrojnih sponzora, a u organizaciji Austrijskog savez srpskog folklora (ASSF).

O KSD "Bambi"

Kulturno-sportsko društvo "Bambi" osnovano je 1973. godine sa ciljem razvoja i očuvanja kulturne i folklorne baštine Srba u Austriji i ove godine obeležava 50 godina postojanja. Društvo okuplja više od 600 članova grupisanih u nekoliko sekcija kao što su: folklorna, fudbalska, ribolovačka i muzička.

Najmasovnija je folklorna sekcija, podeljena u šest uzrasnih kategorija, od najmlađeg do veteranskog sastava. Kulturno-sportsko društvo "Bambi" je dobitnik i brojnih priznanja i pobednik na mnogobrojnim festivalima širom Evrope, kao i rado viđen gost na priredbama drugih kulturno-umetničkih društava kako u Austriji tako i u inostranstvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA