Vreme čitanja: oko 2 min.

KSD "Bambi" iz Beča predstavio Srbiju na manifestaciji Ujedinjenih nacija

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bazar za prikupljanje pomoći širom sveta podržavaju ambasade i međunarodne misije pri UN

  • 0
KSD Bambi Beč Foto: KSD Bambi Beč

U saradnji sa diplomatsko-konzularnim predstavništvom Republike Srbije, KSD "Bambi" iz Beča podržao je akciju Ujedinjenih nacija (UNVG) na međunarodnom Charity bazaru (dobrotvornom bazaru) za prikupljanje pomoći deci širom sveta.

Svake godine UNVG organizuje jednodnevni međunarodni festivalski bazar za javnost sa besplatnim ulazom. Na njemu je, ove godine, učestvovalo više od 80 zemalja širom sveta. Bazar je prodajnog karaktera i na njemu se mogu kupiti suveniri, ali i probati piće i hrana iz celog sveta. Pojedine zemlje imaju priliku da, u okviru programa, predstave svoju kulturu i tradiciju.

"Velika je čast da smo imali priliku da kao društvo podržimo ovu akciju i budemo predstavnik Srbije na jednoj ovako važnoj manifestaciji na kojoj je učestvovao veliki broj zemalja iz celog sveta. U našem 'Bambiju' deca zauzimaju posebno mesto i posebnu pažnju posvećujemo radu sa njima, po čemu smo poznati u dijaspori. Za nas su deca, kao i humantarne akcije, izuzetno važne i ovo je bila prilika da pomognemo u prikupljanju sredstava za pomoć svim našim drugarima širom sveta. Nadam se da smo, učešćem na ovoj manifestaciji, doprineli da bar jedno dete na svetu ima malo lepše detinjstvo", kaže Aleksandar Stanković.

Inače, Charity bazar za prikupljanje pomoći deci širom sveta godinama podržavaju ambasade i međunarodne misije pri UN. Austrijske i međunarodne kompanije takođe doprinose uspehu bazara. Od 1968. godine bazar je prikupio više od 5 miliona evra u dobrotvorne svrhe.

O KSD "Bambi"

Kulturno-sportsko društvo 'Bambi' je osnovano 1973. godine sa ciljem razvoja i očuvanja kulturne i folklorne baštine Srba u Austriji i ove godine obeležava 50 godina postojanja. Društvo okuplja više od 600 članova grupisanih u nekoliko sekcija kao što su: folklorna, fudbalska, ribolovačka i muzička.

Najmasovnija je folklorna sekcija, podeljena u šest uzrasnih kategorija, od najmlađeg do veteranskog sastava. Kulturno-sportsko društvo 'Bambi' je dobitnik i brojnih priznanja i pobednik na mnogobrojnim festivalima širom Evrope, kao i rado viđen gost na priredbama drugih kulturno-umetničkih društava kako u Austriji tako i u inostranstvu, saopštavaju iz KSD "Bambi".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA