Vreme čitanja: oko 1 min.

Pošta Srbije predstavila marke "Srbija - Slovenija: Naši velikani"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Slovenija je zemlja sa kojom imamo dosta sličnosti, kulturno i istorijski smo povezani", rekao je v.d. direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević

  • 1
Pošta Srbije predstavila marke "Srbija - Slovenija: Naši velikani" Foto: Tanjug/Pošta Srbije/Vuk Branković

Pošta Srbije predstavila je emisiju prigodnih poštanskih maraka "Srbija - Slovenija: Naši velikani" u PTT muzeju, u prisustvu slovenačke konzulke Kristine Kliner.

Predstavljena je emisija objavljena u čast 270 godina od rođenja slovenačkog matematičara i artiljerijskog oficira Jurija Vege, kao i 155 godina od prijema lingviste Franca Miklošiča u Srpsko učeno društvo i rođenja hemičara i Nobelovca Frederika Pregla.

"Slovenija je zemlja sa kojom imamo dosta sličnosti, kulturno i istorijski smo povezani, zbog čega smo trojicu velikana, koja su povezala naše zemlje i ostavili traga u Srbiji, predstavili na markama", rekao je v.d. direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević.

Pošta Srbije predstavila marke Foto: Tanjug/Pošta Srbije/Vuk Branković

Prema njegovim rečima, saradnja Srbije i Slovenije danas je na visokom nivou, a ovo izdanje još jedan je podsticaj u našim odnosima.

Izdanje je objavljeno u stručnoj saradnji sa Univerzitetskom bibliotekom "Svetozar Marković”, umetnička realizacija delo je grafičara i kreatora maraka Pošte Srbije Jakše Vlahovića.

Pošta Srbije predstavila marke Foto: Tanjug/Pošta Srbije/Vuk Branković

Đorđević je najavio da je u pripremi poštanska marka koju će Pošta Srbije izdati povodom izložbe "EXPO2027", a biće u opticaju od marta, do kraja manifestacije u 2027. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA