Vreme čitanja: oko 3 min.

"Moj otac Pablo Eskobar" uživo u Beogradu: Inspirativno predavanje Huana Pabla Eskobara, Eskobarovog sina

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Uprkos svom zloglasnom prezimenu, Huan Pablo, odabrao je život mira i pomirenja

  • 0
Huan Pablo Eskobar Foto: Guido Adler

Huan Pablo Eskobar, poznat i pod promenjenim imenom kao Sebastijan Marokin, nakon velike popularnosti knjige "Moj otac Pablo Eskobar" u četvrtak 9. maja u mts Dvorani održaće po prvi put u Beogradu uživo predavanje, nakon čega će uslediti i razgovor sa publikom. Na svom predavanju, koje godinama unazad izaziva globalnu pažnju i puni dvorane širom sveta, Eskobar će podeliti svoj primer i svedočenje o izlasku iz loših životnih okolnosti i nasilnog okruženja i napraviti izbor kojim bi se spasio i poboljšao sopstveni život.

Uprkos svom zloglasnom prezimenu, Huan Pablo, odabrao je život mira i pomirenja. U posebnom dijalogu sa publikom govoriće o svom nesvakidašnjem životnom iskustvu i predstaviti svedočenje čoveka koji je, u svom ranom detinjstvu učio kroz moć, obilje i najsurovije nasilje, a koje ga je istovremeno istinski preobratilo i navelo da prihvati mir kao način života.

Njegova potresna ispovest i životna priča, govore o tome kako je uspeo da se izvuče iz neželjenog nasleđa, kako je video dve suprotne strane svog oca i živeo život u bekstvu. Ovim jedinstvenim gostovanjem, Huan Pablo će pružiti uvid u okruženje u kome je odrastao i na koji ga je način to obeležilo i formiralo u čoveka u kog je stasao. Intiman presek očeve biografije, sa posebnom osvrtom na uticaj koji su njegov otac i ljudi oko njega ostavili na mlađe generacije, ima za cilj sagledavanje načina na koje je moguće promeniti i kolektivne i pojedinačne narative, vrednosti i verovanja današnje omladine.

Uzimajući u obzir celokupno teško nasleđe svog oca, Huan Pablo Eskobar, saznanje o tome čime se bavi njegov otac, dobio je sa sedam a prvu veliku lekciju već sa devet godina. Pablo Eskobar, savetovao je svog sina da nikada ne krene njegovim stopama. "Moj otac nije osoba koja treba da se oponaša. On je pokazao put koji nikada ne treba da sledimo kao društvo, jer je to put samouništenja, gubitka vrednosti i mesta gde život prestaje da bude važan", poručio je Huan Pablo Eskobar i dodao: "Naučio sam dosta toga od mog oca, a najvažnija od svih lekcija je ta da ako želim da živim, moram biti potpuna suprotnost njemu".

Huan Pablo Eskobar 9. maja u mts Dvorani predstaviće svoju životnu priču iz druge perspektive: „Imao sam neobičnu privilegiju jer sam bio sin Pabla Eskobara. Za mene je on bio sjajan otac. Imam na hiljade pisama koja mi je napisao i u kojima mi je davao razne savete... ohrabrujući me da steknem obrazovanje, budem dobra osoba, držim se podalje od svega što je loše“.

Huan Pablo Eskobar, nakon očeve smrti, živeo je u Argentini, zajedno sa majkom i sestrom, pod imenom Sebastijan Marokin, gde je završio studije arhitekture. Ponosan na to što je izbegao da postane „mlađa verzija“ svog oca, on je danas arhitekta, dizajner, predavač i pisac.

Njegov otac, Pablo Eskobar, nekada sedmi najbogatiji čovek na svetu, inspiracija je za brojne knjige, filmove, sapunice, pa čak i crtane serije. Huanova knjiga „Moj otac Pablo Eskobar“ koja je objavljena pre nekoliko godina, govori o njihovim životima, istražuje izdaju Eskobara od strane njegove sopstvene porodice, ali prikazuje i duboke i složene odnose koje ima sa majkom i sestrom. U njoj ističe i to da odnekadašnje očeve imovine, procenjene na 30 milijardi dolara, nije ostalo ništa. Deo prihoda od prodaje svoje knjige Huan je donirao različitim kolumbijskim dobrotvornim projektima.

Ograničen kontingent ulaznica za ovo ekskluzivno gostovanje i ispovest Huana Pabla Eskobara, dostupne su na blagajni mts Dvorane i onlajn po pretprodajnim cenama, u kategorijama regularne i VIP ulaznice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA