≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Diznijeva "Čarobna muzika iz filmova" obradovala mališane u MTS dvorani

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izvedena je po prvi put i numera iz poslednjeg Diznijevog crtanog filma "Želja"

  • 0

Mališani u MTS dvorani večeras su u dva termina mogli da uživaju u ''Diznijevom koncertu: Čarobna muzika iz filmova".

"Ovo je nešto na čemu svako dete treba da odrasta. Crtani koji su obeležili moje detinjstvo su 'Bambi' i 'Snežana i sedam patuljaka'. Oni su i danas gledani i nezaboravni", rekla je glumica Gorica Popović koja je uz takt publike izvela numeru iz "Pepeljuge", "Bibidi bobidi bu".

Muzičari i glumci su skladno sa odabirom muzičkog urednika, kompozitora i tekstopisca Marka Kona izveli više od 30 numera uz pratnju Vojvođanskog simfonijskog orkestra.

Koncert je otpočeo pesmom iz "Snežane i sedam patuljaka".

Uz pratnju Simfonijskog orkestra Vojvodine i pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića izvedene su numere iz filmova "Mala sirena", "Želja", "Koko","Kralj lavova", "Vajana", "Mulan", "Aladin", "Knjiga o džungli", "Priča o igračkama", "Zaleđeno kraljevstvo", "Enkanta", "Pokahontas" i "Lepotica i zver".

Izvedena je po prvi put i numera iz poslednjeg Diznijevog crtanog filma "Želja" sa kojim je prethodno proslavljeno sto godina postojanja renomiranog filmskog studija ''The Wolt Disney Company''.

Pevačica Nevena Božović istakla je da su i roditelji i deca prepoznavali pesme i da je "važno da deca čuju pesme koje već znaju na engleskom i na srpskom jeziku".

Pevač Stefan Zdravković je pohvalio decu, navodeći da ona već znaju većinu sinhronizovanih pesama.

Kroz solo izvedbe, duete i kvartete nastupili su i Marko Luis, Jelena Gavrilović, Dušan Svilar, Zejna, Zoe Kida, Lejla Hot i Milan Antonić.

Koncert se završio zajedničkim nastupom izvođača uz Diznijevu himnu "Želju kad pod zvezdom sniš", koji je publika ispratila ovacijama i aplauzom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA