Oduvala nas je ova slika Koralova: I najturobnije jutro će vam ulepšati

Posebno ovih tmurnih dana, kada je zima već faktički došla a kalendarska se primiče nezaustavljivo — ne može se reći da je bez psihološkog značaja baciti oko na tropski raj južne hemisfere na kojoj leto tek počinje

  • 2
Veliki koralni greben, Australija Koralni greben kod australijskog ostrva Heron. Foto: Wikimedia Commons/catlinseaviewsurvey.zenfolio.com

Nedavno smo, krstareći internetom, nabasali na jednu impresivnu sliku Velikog koralnog grebena, tačnije ostrva Lejdi Eliot, nedaleko od obala Kvinslenda na severoistoku Australije, i toliko nas je oduševila da smo morali da je podelimo sa vama. Međutim, sada smo naišli na još „luđu“ panoramsku podvodnu fotografiju sa istog prostora, uslikanu kod obala ostrva Heron, koja je nas je toliko „oduvala“ da nismo imali izbora, nego da sa vama podelimo i nju.

Posebno ovih tmurnih dana, kada je zima već faktički došla a kalendarska se primiče nezaustavljivo — ne može se reći da je bez psihološkog značaja baciti oko na tropski raj južne hemisfere na kojoj leto tek počinje. Nije nam namera da vam pravimo zazubice, jer zima je nama koliko i vama, ali jesmo bili motivisani željom da vam barem donekle popravimo raspoloženje.

Jer, možda nama ovde jeste hladno, možda kod nas vreme jeste rđavo, i možda nema sumnje da će biti još gore, ali ne samo što će ponovo nastupiti proleće i posle njega leto, nego evo ima i krajeva sveta gde je vreme super. Doduše, to pomalo zvuči kao ona čuvena scena iz „Mućki“ u kojoj se Denzil na pijaci žali Bojsiju da mu posao propada i da pristižu samo loše vesti, nakon čega ga ovaj obaveštava da nije sve tako crno jer će on narednog meseca postati milioner (što mu na kraju propadne zbog Del Boja i Rodnija). Eto, ako ste ljubitelj Troterovih, možda smo vam dvostruko popravili raspoloženje ovom ničim izazvanom referencom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA