• 3

Rusi i Kinezi pre 70 godina nisu imali pojma koliko je komunistička propaganda homoerotična (FOTO)

Kako bi ubedili ljude da je zajedništvo jedini način za opstanak, oni prikazuju muškace kako se pribijaju jedan uz drugoga

  • 3

Vintidž posteri na kojima se Rus i Kinez drže za ruke, grle, pribijaju jedan uz drugog, pre 70 godina trebalo je da ukažu na vezu dve komunističke zemlje, ali danas je prosto neverovatno da njihovi autori nisu shvatali koliko su ove slike homoerotične.

U oktobru 1949. godine Mao Ce Tung objavio je postanak Narodne Republike Kine. Kina i Rusija su i tada, kao i sada bile saveznici, a ako dve komunističke države, ta je veza sredinom prošlog veka bila važnija nego ikada pre.

Komunistička kinesko-ruska propaganda želela je da pokaže koliko su dve zemlje bliske u svojim ciljevima i poštovanju prema radu. Objavljivali su slike na kojima Rusi i Kinezi hodaju zajedno, držeći se za ruke, grleći se, srećni. Iz današnje perspektive gledano, ovi posteri su možda previše bukvalni.

DIVAN DAN DA DRAGI I JA BEREMO BRESKVE

LGBT, gej propaganda iz doba socijalizma

Foto: Facebook

HAJDE DA ZAJEDNO STVORIMO KOMUNISTIČKU PORODICU

LGBT, gej propaganda iz doba socijalizma

Foto: Facebook

Dizajneri ovih postera verovatno nisu shvatali koliko su oni homoerotični. Kako bi ubedili ljude da je zajedništvo jedini način za opstanak, oni prikazuju muškarce kako se pribijaju jedan uz drugoga. Politička poruka ostala je politička poruka, ali otkako su ovi posteri zapali za oko LGBT aktivistima, suština te poruke je bitno promenjena.

KOMUNIZAM ČINI DA SE OSEĆAM UŠUŠKANO I TOPLO, BAŠ KAO I VELIKI ZAGRLJAJ

LGBT, gej propaganda iz doba socijalizma

Foto: Facebook

TI, JA I LENJIN - ZAPLEŠIMO 

LGBT, gej propaganda iz doba socijalizma

Foto: Facebook

PAROVI KOJI VARE ZAJEDNO

LGBT, gej propaganda iz doba socijalizma

Foto: Facebook

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мићко

    Шта је за нормалног пријатељство, братство и блискост за ненормалног је хомоеротично.

  • Mrki

    Kakve su ti misli takav ti je zivot. Oni u to vreme nisu imali bolesne mozgove pa da na slikama vide homosexualizam vec jednakost, prijateljstvo i zajednicko napredovanje.

  • Дејан Младеновић

    Чега се паметан стиди тиме се будала поноси

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima