"Letnja treperenja" kroz lične dnevničke zapise umetnika u galeriji "Novembar"

U galeriji Novembar večeras će biti otvorena izložba „Summer vibes“ (Letnja treperenja)

  • 0
Galerija Novembar, izložba Foto: Promo

Izložba se organizuje drugu godinu zaredom,a koncept izložbe je da publici pruži uvid u lepršaviju stranu umetnosti.

Maja Kolarić, kustoskinja galerije „Novembar“navodi da je u pitanju grupna izložba, na kojoj će biti biti radovi sedam autora i autorki.

- Lepršaviju stranu umetnosti prikazujemo kroz radove koji nisu politički i društveno opterećeni nekim temama, već se odnose na letnje doba. Čak neki od ovih prikazanih radova predstavljaju lične dnevničke zapise samih umetnika - kaže Maja Kolarić.

Galerija Novembar, izložba Foto: Promo

Na izložbi će biti predstavljeni radovi autora i autorki iz Srbije - Svetlane Ždrnje, Marijane Ćurčić, Dee Cvetković, Marine Milanović i Stefana Lukića, kao i autorke iz Hrvatske Marte Budurini i autora iz Mađarske Lasla Antala.

Ana Simona Zelenović, kustoskinja izložbe „Summer vibes“, objašnjava da izložba prikazuju uvide u njihova lična putovanja i njihove memoare.

- Tako da je možda njihovo okupljanje na ovoj izložbi na ovaj način zapravo bila moja namera da prikažem drugu stranu umetnosti koja nije nužno ona koju vidimo u galerijama, već neka privatnija koja se ne vidi toliko često - navodi Ana Simona Zelenović.

Izložba „Sumer vibes“ u galeriji Novembar je otvorena do 8og septembra.

(Telegraf.rs / PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA