• 4

Ljudi tvrde da je u Luvru haos: Tretiraju nas "kao stoku", imamo minut za selfi sa malom Mona Lizom

Turisti nekada čekaju u redu i više sati, a žale se i što ih čuvari odmah teraju da nastave da idu dalje, kao i što je slika tako mala (77x53 cm) pa se loše vidi

  • 4

Posetioci najvećeg francuskog muzeja Luvr čekaju u redovima da bi videli najčuveniju sliku tog muzeja, portret Mona Lize Leonarda da Vinčija, piše američki " Njujork Tajms" i dodaje da se posetioci ne žale što se u redu čeka veoma dugo, već zato što im je dozvoljeno samo nekoliko minuta da posmatraju slavnu sliku.

Posetioci se žale što nekada čekaju u redu i više sati, što ih čuvari odmah teraju da nastave da idu dalje, a žale se i što je slika tako mala (77x53 cm) pa se loše vidi sa daljine koja je dozvoljena.

Mona Liza je trenutno izmeštena sa svog standardnog mesta jer se ta sala renovira i smeštena je u monumentalnu salu Mediči, gde se nalaze monumentalne Rubensove slike, pa se pored njih Mona Liza "gubi".

Uprava Luvra predlaže posetiocima da zakažu "susret sa Mona Lizom" jer samo će oni koji imaju rezervaciju, od njih 30.000 koji dođu samo da vide Leonardovu sliku, moći sigurno da je vide, ali ipak samo nekoliko minuta.

Posetioci se žale da im čuvari dozvole samo minut da naprave "selfi" pored Mona Lize i tvrde da u Luvru vlada haos i da je loše organizovan.

- Sve je bilo sasvim u redu osim posete Mona Lizi -žalio se jedan posetilac koji tvrdi da čuvari tretiraju posetioce "kao stoku" i da je pogled na sliku koja je prekrivena debelim staklom skandalozan.

Luvr je najposećeniji muzej na svetu i svake godine ga poseti najmanje 10,2 miliona posetilaca, a 80 odsto ih dolazi zbog Mona Lize. Uprava je dozvolila posetiocima da posete Luvr tokom tri dana, jer bi se, ako bi dolazili više od tri dana, stvarali dugački redovi na ulazu.

Zamenik direktora Vinsent Pomared je već sada preporučio posetiocima da rezervišu termin za posete Luvru tokom jeseni jer to je jedini način da im može garantovati ulazak.

Mona Liza će biti vraćena na njeno stalno mesto u oktobru, kada se otvara velika izložba posvećena 500-godišnjici Leonardove smrti.

VIDEO: A ova j muzej je prevazišao i onaj u Jagodini:

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Komentari

  • Ćupričanin

    Mozda sam glup,ali ovi sto cekaju po nekoliko sati u red da bi videli Mona Lizu nisu mi jasni... Pa sve da mi je majka rodjena naslikana i da ne znam koliko vredi ne bih cekao red... cekam red za nesto sto se ne pomera nema nikakvu funkciju jos dodje mala em ne vidis em te cuvari ganjaju haos i ti sve to mora da trpis ko kuče da bi vid’o piš..vu sliku... Sala na stranu,ima zalmacitine a ima i nas normalnih 🤣🤣🤣😂

  • KK

    To sto su "Ameri" razmazeni pa im je slika mala, veliki Leonardo nije radio za njih! On je odredio dimenzije.Ako hoce neka gledaju, ako ne dovidjenja!!!!A , Rubens ima 2 sobe ogromne, njegove slike su velikih dimenzija!!

  • JA

    ZALE SE DA JE MALA SLIKA SVASTA MOZE DA SE CUJE

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima