• 8

Izdanja "Politike" od 1904. do 1941. uklonjena sa sajta Narodne biblioteke

Sadržaj je uklonjen na osnovu rešenja Privrednog suda u Beogradu

  • 8

Narodna biblioteka Srbije uklonila je digitalozovana izdanja lista "Politika" od 1904. do 1941. godine, a na zahtev kuće "Politika novine i magazini"(PNM).

Kako se navodi, sadržaj je uklonjen na osnovu rešenja Privrednog suda u Beogradu.

Narodna biblioteka

Printskrin: NBS

Inače, zajedničkim projektom "Politike" i NBS-a 2006. godine izdanja lista "Politika" od 1904. do 1941. godine postala su deo elektronskog arhiva NBS, kao i Politike onlajn.

Cilj ovog projekta kako je tada ovaj list objavio bilo je "očuvanje i arhiviranje lista kao ekskluzivnog i eminentnog predstavnika srpske kulture i baštine".

Osim "Politike" na sajtu se nalaze skenirana izdanja predratnog "Vremena", "Pravde", lista "Samouprava"...

Narodna biblioteka i u martu je skidala internet izdanje Politike od 1904. do 1941, ali je ubrzo sve bilo ponovo vraćeno na sajt te biblioteke.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Nenad

    Od kada Ljiljana Smajlovic nije glavni urednik ne citam vise Politiku.

  • Sudija Dred

    Eto vam dokaz da smo banana republika. Nas nekada najbolji medij, Politika, sada zataskava deo nase istorije koji je i sama ispisivala. Bruka i sramota a ljudi ovce i dalje po inerciji kupuju. Bojkot!

  • Qvas

    Politika se jeste malo iskvarila, ali je čitam i na tabletu i na telefonu. Volim da je čitam zato što je jedina koja još uvek nije uvela rubriku zabava. Čim ona bude uvela prestajem da čitam

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima