• 0

Baletska škola Nacionalne fondacije za igru gostuje u Milanu i Komu

Ova predstava je premijerno prikazana beogradskoj publici 29. aprila, na Svetski dan igre, a zatim je u okviru drugog Karavana igre putovala u Novi Pazar, Rašku i Banju Koviljaču

  • 0

Pod pokroviteljstvom čuvene primabalerine Karle Frači, učenici Baletske škole Nacionalne fondacije za igru iz Beograda će zajedno sa učenicima rimske Baletske akademije, nastupiti u Milanu i Komu, i to 24. i 25. septembra. Na programu je celovečernji komad „La Vie Parisienne“ u koreografiji italijanskog pedagoga i koregrafa, Sabrine Bosko.

Inspirisana muzikom i jedinstvenom atmosferom Pariza sa početka prošlog veka, ova predstava je premijerno prikazana beogradskoj publici 29. aprila, na Svetski dan igre, a zatim je u okviru drugog Karavana igre putovala u Novi Pazar, Rašku i Banju Koviljaču. Pored učenika Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru, glavne uloge su poverene prvacima Baleta Narodnog pozorišta iz Beograda, Ani Pavlović i Jovanu Veselinoviću. Kostime je osmislila Mima Madžarac, a asistent koreografa je Marija Janković.

Baletska škola Nacionalne fondacije za igru gostuje u Milanu i Komu

Foto: Promo

Predstavama u milanskom teatru Beloni i u Sali Pietro Pensa u Komu, Baletska škola Nacionalne fondacije za igru iz Beograda će se po prvi put predstaviti italijanskoj publici, i ujedno obeležiti deceniju kontinuirane i uspešne saradnje sa vodećim baletskim školama i brojnim renomiranim pedagozima i koreografima iz ove zemlje.

Kao prva internacionalna osmogodišnja baletska škola u Srbiji, akreditovana od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije, Baletska škola Nacionalne fondacije za umetničku igru svoju nastavu koncipira u skladu sa zvaničnim italijanskim obrazovnim planom i programom. Uz beogradske stručnjake, nastavu ove godine vode pedagozi Akademije Vaganova iz Sankt Petersburga, Nacionalne baletske škole iz Havane i Kompanije Elvina Ejlija iz Njujorka, dok je prethodnu školsku godinu obeležilo osvajanje sedam medalja na važnim međunarodnim baletskim takmičenjima, i to u Nemačkoj, Litvaniji i Italiji.

Baletska škola Nacionalne fondacije za igru gostuje u Milanu i Komu

Foto: Promo

Nakon izvođenja u Milanu i Komu „La Vie Parisienne“ će već u oktobru videti publika u Vršcu, Rumi, Kragujevcu i Smederevu, u okviru Drugog Karavana igre.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima