• 0

Baletska škola Nacionalne fondacije za igru gostuje u Milanu i Komu

Ova predstava je premijerno prikazana beogradskoj publici 29. aprila, na Svetski dan igre, a zatim je u okviru drugog Karavana igre putovala u Novi Pazar, Rašku i Banju Koviljaču

  • 0
Baletska škola Nacionalne fondacije za igru gostuje u Milanu i Komu

Foto: Promo

Pod pokroviteljstvom čuvene primabalerine Karle Frači, učenici Baletske škole Nacionalne fondacije za igru iz Beograda će zajedno sa učenicima rimske Baletske akademije, nastupiti u Milanu i Komu, i to 24. i 25. septembra. Na programu je celovečernji komad „La Vie Parisienne“ u koreografiji italijanskog pedagoga i koregrafa, Sabrine Bosko.

Inspirisana muzikom i jedinstvenom atmosferom Pariza sa početka prošlog veka, ova predstava je premijerno prikazana beogradskoj publici 29. aprila, na Svetski dan igre, a zatim je u okviru drugog Karavana igre putovala u Novi Pazar, Rašku i Banju Koviljaču. Pored učenika Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru, glavne uloge su poverene prvacima Baleta Narodnog pozorišta iz Beograda, Ani Pavlović i Jovanu Veselinoviću. Kostime je osmislila Mima Madžarac, a asistent koreografa je Marija Janković.

Baletska škola Nacionalne fondacije za igru gostuje u Milanu i Komu

Foto: Promo

Predstavama u milanskom teatru Beloni i u Sali Pietro Pensa u Komu, Baletska škola Nacionalne fondacije za igru iz Beograda će se po prvi put predstaviti italijanskoj publici, i ujedno obeležiti deceniju kontinuirane i uspešne saradnje sa vodećim baletskim školama i brojnim renomiranim pedagozima i koreografima iz ove zemlje.

Kao prva internacionalna osmogodišnja baletska škola u Srbiji, akreditovana od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije, Baletska škola Nacionalne fondacije za umetničku igru svoju nastavu koncipira u skladu sa zvaničnim italijanskim obrazovnim planom i programom. Uz beogradske stručnjake, nastavu ove godine vode pedagozi Akademije Vaganova iz Sankt Petersburga, Nacionalne baletske škole iz Havane i Kompanije Elvina Ejlija iz Njujorka, dok je prethodnu školsku godinu obeležilo osvajanje sedam medalja na važnim međunarodnim baletskim takmičenjima, i to u Nemačkoj, Litvaniji i Italiji.

Baletska škola Nacionalne fondacije za igru gostuje u Milanu i Komu

Foto: Promo

Nakon izvođenja u Milanu i Komu „La Vie Parisienne“ će već u oktobru videti publika u Vršcu, Rumi, Kragujevcu i Smederevu, u okviru Drugog Karavana igre.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA