• 0

Izložba Dobrosava Boba Živkovića 2. oktobra u Beogradu

Pet stotina radova jednog od najboljih ilustratora "Kreativnog centra" biće predstavljeno u Muzeju primenjene umetnosti

  • 0

Retrospektivna izložba ilustracija Dobrosava Boba Živkovića pod nazivom "BOB" biće otvorena 2. oktobra u beogradskom Muzeju primenjene umetnosti.

Izložba se organizuje u okviru Salona savremene primenjene umetnosti Muzeja primenjene umetnosti, a u saradnji sa izdavačkom kućom "Kreativni centar".

Biće prikazano više od pet stotina radova koje je Bob Živković izveo tokom proteklih trideset sedam godina.

Izložbu prate knjiga "Basna o Bobu" književnice Jasminke Petrović, koju je ilustrovao Bob Živković, a u izdanju Muzeja primenjene umetnosti, kao i monografija pod nazivom "Dobrosav Bob Živković" u izdanju "Kreativnog centra".

O saradnji s Bobom Živkovićem i o njegovom stvaralaštvu u monografiji su pisali Ana Pešikan, Jasminka Petrović, Ljiljana Marinković, Slobodan Jovanović, Smiljka Blažin i Voja Žanetić.

U toku trajanja izložbe biće organizovane radionice za decu, učenike srednjih umetničkih škola i studente, a premijerno će biti predstavljen i projekat virtuelne realnosti (VR) zasnovan na ilustracijama Boba Živkovića za knjige "Plavi kit" Arsena Diklića i "Da pukneš od monstruma", koju je priredio Zoran Penevski, a obe izdao "Kreativni centar".

(Tanjug.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima